Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Ki kapott Kecskeméten 173 millió forintot Matolcsyéktól?

2016. április 24. 07:24 - Hugyecz Zoltán

Matolcsy György kecskeméti rokonsága is érintett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak 260 milliárd forintos pazarlásában, és a közpénzek eltüntetésében. Az MNB kecskeméti alapítványa például 72 millió forinttal támogatta a Matolcsy-unokatestvér Szemerey Tamás cégét, a New Wave Kft.-t. A Kecskeméti Főiskolának juttatott 101 millió forintos eszközfejlesztési támogatás rendkívül fontos és helyes lenne, a probléma csak az, hogy ebből 40 millió forintot "egyéb költség"-ként számoltak el ahelyett, hogy valóban eszközökre és fejlesztésekre költötték volna. Ráadásul Matolcsy kecskeméti alapítványa egyetlen magánszemélynek adott oda 173 millió forint támogatást; a pénzt nem tudni ki kapta, nem tudni hova lett és mire költötték ahelyett, hogy iskolákat újítottak vagy fejlesztettek volna belőle.

Hiába akarta eltitkolni Matolcsy György, hogy az alapítványai mire költöttek el 260 milliárd(!) forint közpénzt, nyilvánosságra kellett hozniuk kikkel, mikor, milyen szerződéseket kötöttek, illetve kiket támogattak. A hihetetlen pénzszórásoknak természetesen vannak kecskeméti szálai is; mint korábban megírtam, Matolcsy Györgynek rengeteg gyanús ügye vezet a kecskeméti rokonságig, az MNB-elnök unokatestvéréig, illetve feleségéig, Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterig.

Szemerey 72 milliót kapott a kecskeméti alapítványtól

A Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó, a vs.hu-t kiadó New Wave Kft. például több mint 500 millió támogatásban részesült; az unokatestvérhez kötődő cégek, érdekeltségek összesen 630 millió forint közpénzt kaptak. A New Wave-nek juttatott félmilliárdos összegből 72 millió forint a kecskeméti Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványtól származik, tehát innen is kapott pénzt a Matolcsy-rokonság érdekeltsége. Nem tudni, mi haszna volt ebből a városnak.matolcsy_a_penzen.jpg

(fotó: hirarena.com)

Csak érdekességként említem meg, hogy a pénzből természetesen kapott Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor felcsúti jó barátja is; az Elios Zrt., melyet Tiborcz István, Orbán Viktor veje tulajdonolt; a másik jó barát, Garancsi István cége; de közel 70 millió forinttal támogatták az MNB alapítványai az MNB-elnök Matolcsy György gazdasági tevékenységéről szóló könyv kiadását is.

Hová lett 40 millió a Kecskeméti Főiskola fejlesztési pénzéből?

A nyilvánosságra hozott adatok szerint (és a közzé tett táblázatok még nem is tartalmaznak mindent) Matolcsy kecskeméti alapítványa, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány több mint 101 millió forint támogatást juttatott a Kecskeméti Főiskolának a "képzés fejlesztésének eszközigényéhez". Mindez rendjén is lenne, hiszen a főiskola eszközfejlesztése rendkívül fontos. A probléma csak az, hogy a 101 millió forintnak majdnem a felét, 40 millió forintot úgynevezett "egyéb költségként" számoltak el. Tehát nem tudni, hogy pontosan milyen feladatokra fordították a 40 millió forintot, hová lett a pénz ahelyett, hogy abból is eszközöket fejlesztettek volna.

173 millió egyetlen "magánszemélynek"

De még ennél is érdekesebbek a "magánszemélyeknek" juttatott támogatások: itt a legtöbb tétel 45 ezer forintos ösztöndíjpályázatokról szól. A felsorolás végén ugyanakkor van egy több mint 173 millió forintos tétel, amit egyetlen magánszemély kapott meg. Tehát valaki, egy "magánszemély" több mint 173 millió forintot kapott a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványtól, nem tudni pontosan, hogy mire, és mi haszna volt ebből a városnak és a főiskolának.

Ez egyetlen embernek rengeteg pénz, kiváltképp úgy, hogy nem tudjuk, ki kapta, pontosan hová lett a pénz, és mi történt vele. 173 millió forintból számos iskola számítógépparkját, eszközeit és infrastruktúráját lehetett volna fejleszteni vagy fel lehetett volna újítani az iskolaépületeket. Így érthetetlen, miért kapta meg egyetlen magánszemély.

Kecskeméten folyatják át a pénzeket?

A kényszerűen nyilvánosságra hozott adatok tehát nemhogy eloszlatták volna a kételyeket Matolcsy közpénzpazarlásaival kapcsolatosan, hanem még több kérdést vetnek fel. Továbbra is úgy tűnik ugyanis, hogy a Kecskemétet markában tartó rokonság a várost használja Matolcsy piszkos ügyeinek intézésére.

A 173 millió forintos "magánszemélynek" juttatott támogatáson kívül továbbra sem tudjuk például, hogy az ugyancsak a Matolcsy-alapítványok által finanszírozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. - melynek vezérigazgatója a polgármester férje, Szemerey Szabolcs - pontosan hogyan gazdálkodik a közpénzekkel, ki, milyen tiszteletdíjat kap, és hogyan alakult az intézmény vagyona.

De természetesen ezt is kiderítjük, mert jogunk van tudni, mi történik Kecskeméten, és pontosan hová, kiknek a tulajdonába kerülnek a Kecskeméten átfolyatott pénzek.

19 komment
Címkék: PADMA

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr638658246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak egy néző 2016.04.24. 13:13:51

A kuszaszemű idióta aláírását amikor meglátom, mindig "mutyinak" olvasom. D

i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/wwikfi4ebt0owfowsxyu.jpg

1ghost 2016.04.24. 13:29:45

A büdös narancsárga-orbános-matolcsys kurvaéletbe!

No, most kellene akkor egy független ügyészség, NAV, és Számvevőszék! Hogy sittre vágja ezt az országtönkretevő korrupt, tolvaj bandát, hogy rozsdamentes lakat is rájuk rozsdásodjon. De ezek a tetvek minden bűnüldöző, bűnfeltáró szervezet élére a saját pribékjeiket tették, hogy rohadnának meg valamennyien.

Nesze neked Magyarország, kettőt sem perdültünk a rendszerváltás óta, s már megint gazemberek igája alatt vagyunk. NarancsMaffia ország.

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.24. 13:39:02

@csak egy néző:

No, éppen ezért nem is érezheted ( sok másokkal együtt ) magad becsapva.:D

2016.04.24. 14:01:44

Mocskos patkányok ezek, orsóssal az élen. Lopni, csalni hazudni azt megtanultak.
Remélem lógni fognak valamelyik villanyoszlopon !

Halálbüntetést a korrupt kormány politikusokra! 2016.04.24. 14:28:58

Nem pofázni kell most már meg felírni, hogy ez volt az 1426-ik lopásuk, hanem börtönbe kell követelni az összes fidesz tolvajára. Ha nem akar a nép börtönt rájuk, akkor bárki lehet itt kormányon, az is hülyére fog venni titeket.

tiItsál ki te gyökér 2016.04.24. 14:32:21

Jobbágyoknak kuss! Őfelsége és a kincstárnoka azt csinál amit csak akar. Rohadt ballibek pedig főképp fogják be!

Stеfánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány) 2016.04.24. 14:36:30

A Nemzetmenő Kormány élén a 21. század legzseniálisabb politikusával, dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrral, a tisztavérű magyar vállakozókat igyekszik segíteni, a multinacionális tőkepénzes finánckapitalistákkal szemben.
Örülnetek kellene hogy nem a Brüsszel kezébe mennek ezek a pénzek, hanem nemzeti érzelmű vállakozókhoz!

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.24. 14:42:23

@Stеfánia kisasszony (teuto-nordikus parasztlány):

Te nem az imola vagy véletlenül, annak van ennyire sok esze, mint neked. Kéne belőle egy kicsit exportálni Brüsszelbe, hátha megokosodnának.

Mellesleg Bürsszelbe a Deutsch Tomi van. Meg a Szájer neretárs, akinek a neje a főbíró. Basszus, essetudtad?

Jolka40 2016.04.24. 16:40:21

Attól tartok, hogy a magyar választók erre is csak legyintenek. Minek kellene történnie, amire azt mondják: na most már elég.

Parajpuding 2016.04.24. 19:06:33

Ha lenne kötelességtudó és tisztességes ügyészség, főügyész, Matolcsy is már börtönben lenne. Talán egyszer Polt Péter után...

Netuddki. 2016.04.24. 19:52:10

Most már nem ártana elővenni a viktorkát. A matolcsi is az ő műve, a közpénzmészaroslőrinc is, a veje meggazdagodása is. Nem kéne hagyni, hogy megint mellébeszéljen és kitérjen a kérdések elől. Mindenkinek joga van tudni mi folyik itt valójában!

siriq111 2016.04.24. 22:43:45

Nyilt torvenyellenes allamfinaszirozas es penzmosas megspekelve hutlen kezelessel. A magyar sotet birka meg csak tovabb beget....

Pop40 2016.04.24. 23:18:46

Fideszes slepp lopott, ahogy általában.
Mondhatni, nincs itt semmi különleges.

Normális országban csak ez az egy ügy száz év börtönt jelentene, de ott, ahol Polt elvtárs az ügyész, nyilván semmit.
Esetleg majd meghívja egy újabb ebédre Eltolcsyt, és gratulál neki az újabb lopáshoz. Eltolcsy meg cserébe gratulhat az újabb, zseniálisan a szőnyeg alá sepert ügyhöz.

index.hu/belfold/2016/03/11/matolcsy_polt_peter_mnb_legfobb_ugyeszseg/

Lajos Csánó 2016.04.25. 06:43:45

Hol vannak a feljelentések?Nekünk nincsenek a birtokunkban azok a bizonyítékok!

Nzoltan 2016.04.25. 07:16:22

"A 173 millió forintos "magánszemélynek" juttatott támogatáson kívül továbbra sem tudjuk például, hogy az ugyancsak a Matolcsy-alapítványok által finanszírozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. - melynek vezérigazgatója a polgármester férje, Szemerey Szabolcs - pontosan hogyan gazdálkodik a közpénzekkel, ki, milyen tiszteletdíjat kap, és hogyan alakult az intézmény vagyona."

Tehát semmi konkrétum, csak fikciók. Ez édeskevés így.....

Nzoltan 2016.04.25. 07:22:59

Egyébként, ha szerintetek lopnak és bizonyítható, akkor mire vártok? A kommentelōk kaparjáki ki nektek a gesztenyét? Pereljetek! Ja, hogy az rizikós? Ne legyetek már ekkora beszarik!.....
süti beállítások módosítása