Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Úri szempár nem téved a kisemberre

2016. május 19. 09:34 - Hugyecz Zoltán

ŐK 400 millió forintos állami hitelt kapnak 3 millió forintos fedezetre, csak mert a polgármester asszony férje Matolcsy György unokatestvére. MI nemhogy elégtételt, de még válaszokat sem kapunk kérdéseinkre akkor, amikor emberek ezreitől lopták el a Quaestor-csalók egy élet munkáját. ŐK állami pénzen létrehozott alapítványokban meresztik hátsójukat sokmillió forintos fizetésekért, és uraskodva osztják egymás között a mi százmillióinkat, mintha csak a sajátjuk lenne. MI csak dorgálást és felháborodott nyilatkozatokat kapunk akkor, amikor igazságot követelünk magunknak az eltűnt pénzünk miatt, és válaszokat várunk a kérdésekre. ŐK nem képviselnek minket, pedig MI választottuk meg őket. ŐK csak urizálnak, MI pedig magunkra maradtunk. Hiába, úri szempár nem téved a kisemberre.

A Quaestortól az MNB-nek kellett volna megvédenie az embereket. A Matolcsy György vezette jegybank felügyeli ugyanis a banki és befektetési cégeket; felügyeleti szervként éppen az lenne a feladata, hogy megakadályozza a Quaestorhoz hasonló esetek megtörténtét, emberek becsapását és meglopását.

Matolcsy azonban nem a csalások megakadályozásával, a pénzüket befektető emberek védelmével volt elfoglalva, hanem a polgármester asszony Matolcsy-unokatestvér férjének 400 millió forintos hitelezésével, az MNB százmilliárdos vagyonát ellopó alapítványi maffia létrehozásával, valamint az úri rokonság és barátok milliós fizetéseivel, most már nyíltan felkészülve a 2018-as választások megnyerésére.

uri_szempar.png

Azok az emberek, akiket megloptak, becsaptak és kifosztottak a Matolcsy jóvoltából szabadon garázdálkodható Quaestor-csalók, múlt héten tüntettek Kecskeméten az önkormányzat előtt. Tüntettek az igazságtalanság, a tehetetlenség, az őket ért sérelmek, a magyar igazságszolgáltatás mérhetetlenül cinikus hozzáállása, a milliárdos lopások és a tettesek futni hagyása miatt. És igen, tüntettek amiatt is, mert míg követhetetlen milliárdok repkednek mindenfelé, és százmilliók jutnak a Matolcsy-unokatestvéreknek, a szerencsétlenül járt kisemberek ügye és kártalanítása valahogy folyamatosan késik, és lassan elfelejtődik.

A tüntetők közül senki sem hitte azt, hogy egy kéz egyszer csak kinyúl a polgármester ablakán, és egyszerre visszaadja az ellopott pénzeket. Még csak azt sem remélték az emberek, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester majd ígéretet tesz a pénzek visszafizetésére.

Senki nem azt kérte a polgármester asszonytól, hogy a férje által 3 millió forintos fedezetre kapott 400 millió forintos hitelből ő maga fizesse vissza a Quaestor által ellopott pénzeket. Mindössze annyit kértek Szemereyné Pataki Klaudia polgármestertől az emberek, hogy vesse latba tekintélyét, rokoni és politikai kapcsolatait, polgármesteri tisztségét, hogy méltányos elbánásban részesüljenek mindazok, akiktől egy egész élet munkáját lopták el az MNB félrenézése mellett.

Mindemellett azt is joggal várták el az emberek, hogy legalább meghallgassák őket. Meghallgassa a problémájukat az az ember, akit ők választottak meg polgármesternek pontosan azért, hogy képviselje őket, eljárjon ügyes-bajos dolgaikban, és megoldást keressen.

Szemereyné Pataki Klaudia azonban nem hogy nem hallgatta meg őket, de még csak a levelüket sem vette át senki sem - még a polgármester megbízottja sem. Szemereyné Pataki Klaudia nem tett mást, csak magas lóról megüzente: ő aztán nem illetékes az ügyben.

Elhiszem, hogy kellemesebb alapköveket lerakni, ünnepségeken pózolni a kamerák előtt és minden érdem nélkül átadószalagokat átvágni puccos ünnepségeken, uraskodva. Elhiszem, hogy a polgármesteri székből hazatérve a nap végén kellemesebb a kasszánál ülő férjet a napi bevételről, a rokonságtól kapott milliókról és a kedvezményesen kapott százmilliókról kérdezni.

De mi is ebben a városban élünk, Tisztelt Polgármester Asszony! És mi azért választottuk meg Önt, hogy velünk, a problémáinkkal törődjön, ne csak a rokoni kapcsolatokkal és úri huncutságokkal!

Mert nem csak akkor kell polgármesternek lenni, amikor még az előző kormány idején Kecskemétre települt Mercédesz beruházásokat ad át, hanem akkor is, amikor a problémáinkat kellene megoldani.

Nem csak akkor kell szólni hozzánk, amikor a szavazatunkat kéri, hanem akkor is, amikor mi kérünk meghallgatást.

Több tiszteletet a Questor károsultaknak!

Több tiszteletet az embereknek!

Több tiszteletet Kecskemétnek!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr468729862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janossz 2016.05.19. 17:52:36

A kutyák ugatnak, a karaván halad. Így gondolják Ők.
Pár hete Lakitelken is így gondolták.
Akkor lesz a baj, ha kutyák harapnak is majd.

kvadrillio 2016.05.19. 17:57:31

HMMMM..... a takarékszövetkezetek milliárdjat is besöpörték, egy pár bankban lévő milliárdos betétet is besöpörtek, bank- és áSZ felügyeleti segédlettel !...brókercsalások milliárdjait is besöpörték.....MOST MÁR CSAK ŐK MARADTAK BESÖPRÉSILEG !!!

Európai Bizottság
megszorítások
Brüsszel
Varga Mihály
Brüsszel jelezte: többszáz milliárdos megszorításokat vár el Magyarországtól

Két év alatt 300 milliárd forintos megszorítást vár el Magyarországtól az Európai Bizottság - írja a Magyar Nemzet.
A testület szerint hazánk távolodik a középtávú költségvetési céltól, emiatt pedig kiigazításokra van szükség a büdzsében. Idén a GDP 0,3, jövőre a GDP 0,6 százalékának megfelelő kiigazításra van szükség, ami összesen több mint 300 milliárdra rúg.

Szakértők szerint a gond abból adódik, hogy a kormány ahelyett, hogy takarékoskodna és tartaná magát az ígért célhoz, inkább a pénz szétosztogatásába kezdett. Míg korábban 1,5%-os költségvetési hiányt határoztak meg középtávú célként, jövőre az idei 2% helyett már 2,4%-kal kalkulálnak.

Korábban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elismerte: azért is szórnának el több pénzt 2017-ben, mert utána választási időszak következik.
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version

MEKKKSZORÍTÁS NEM LEHET !!! VISZONT AZ UNIÓS MILLIÁRDOKAT, AMIT EDDIG SZÉTOSZTOGATOTT A HAVEROKNAK, ODA KELL ADNI A NÉPÉNEK e!!! HAJRÁÁÁ VIKTOR !+ SZEREZD VISSZA GYORSAN AZ ÖSSZES MILLIÁRDOT ÉS ODA A NÉPNEK ! EGYÉBKÉNT MEGDÖGLESSSZ !!! :o))))) EZ BIZONY ÍGY LESZ ! :DDDDDDDDD...ÉS EZ EGYRE KOMOLYABB LESZ.....

kvadrillio 2016.05.19. 19:42:53

A csimpánzok megértik az emberi jelbeszédet

ORBÁNVIKTOR VAJON MIÉRT NEM ÉRTI ???????!!!

Hegyeshalmi Richárd
Hegyeshalmi Richárd követés
2016.05.16. 07:35
Kapcsolódó cikkek (5)

Mi a baj a mai fiatalokkal?
Menjen haza, és szüljön egy másikat
Mi az ásítás értelme?

Érzelmi sivárságot okoz a botox
A csimpánzra is átragad az ember ásítása

1966-ban Roger Fouts professzor örökbe fogadott egy árva csimpánzkölyköt, Washoe-t, akinek az anyját Afrikában ölték meg. Más sorstársaihoz képest Washoe viszonylag szerencsés volt: ő nem rácsok mögött töltötte az életét, fájdalmas kísérleteknek kitéve, hanem az első majom lehetett, akit megtanítottak az amerikai jelbeszédre.

Washoe egyre több kifejezést ismert meg. Ahogy a következő harminc évben egyre nagyobbra nőtt a szókincse, egyre empatikusabbá vált. Tizenhét éves volt, amikor találkozott az kutatóintézet egyik várandós munkatárssal, Kattel. Washoe imádta Katet, és el volt bűvölve a hasában növekvő babától; a jelbeszédet használva még kérdezgette is róla a nőt.
GettyImages-165271794
Fotó: Christinne Muschi

Egy nap Kat látogatásai elmaradtak. A csimpánz annyira rajongott érte, hogy a szíve szakadt meg utána; amikor néhány héttel később visszajött, sértődötten hátat fordított neki. Washoe nem tudta, hogy Kat elvetélt, és elvesztette a gyerekét. De amikor elmutogatta Washoe-nak a megfelelő szavakat (MY BABY DIED), a csimpánz riadtan a sírás (CRY) jelét mutatta, illetve azt, hogy meg akarja ölelni a nőt. Washoe korábban két csimpánzkölyöknek is életet adott, de mindkettő elpusztult, így valószínűleg átérezte, milyen fájdalmat jelent ez Katnek.

Ez a jelenet arra ösztönözte a kutatókat, hogy megadják Washoe-nak, amire mindig is vágyott: egy utódot. Nem sokkal később örökbe fogadta a kis hím csimpánzt, Loulist; a nap végére remekül összebarátkoztak. A kutatók azt is megfigyelték, hogy Washoe minden külső motiváció nélkül megtanítja a kismajmot a jelbeszédre. Nyolc napon belül Loulis már el tudta mutogatni az első szót.

Washoe 2007-ben, 42 éves korában halt meg.

Marika Pálkovács Lászlóné 2016.05.20. 13:33:38

Köszönöm szépen a Quaestor károsultak nevében. Nagyon szívemből szólt, igaz minden szó.
süti beállítások módosítása