Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

A Szemerey-család egyre jobban teljesít!

2017. május 02. 09:57 - Hugyecz Zoltán

Az elmúlt napokban két hír is megjelent arról, hogyan gazdagodik közpénzen Matolcsy György jegybankelnök rokonsága, a Szemerey-család, melynek köztudottan tagja a kecskeméti polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia, valamint férje, Szemerey Szabolcs.

39608_matolcsy-csalad.jpg

Most kiderült, hogy az állami milliárdokból (a mi pénzünkből) elképesztően drágán államosított, majd ugyancsak rengeteg állami pénzből (a mi pénzünkből) a veszteségeitől megszabadított MKB részben Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvérének a tulajdonába került, miután kivásároltak egy strómangyanús indiai embert. Ezzel tehát lényegében állami pénzből megvásároltak és konszolidáltak Szemerey Tamásnak egy saját bankot.

Mindez azonban nem volt elég a Szemereyknek: mintegy 150-200 millió forintot fizettek ki (a mi pénzünkből) az MNB Pallas-alapítványai annak a Bankonzult Kft.-nek, ami ugyancsak Szemerey Tamás tulajdonában áll. A pénzért cserébe a cég olyan elemzéseket készített az alapítványoknak, amelyek semmilyen hozzáadott értéket nem tartalmaztak.

Köztudott, hogy Szemerey Tamás szoros kapcsolatban áll rokonaival, Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel és férjével, Szemerey Szabolccsal. A rokoni kapcsolat mellett vannak közös ügyleteik is a Szemereyknek: a polgármester férjének cége, a Szempont Consulting Kft. 400 millió forint hitelt kapott a cég 3 millió forintos törzstőkéjű fedezetére Szemerey Tamás bankjától, amely éppen a Magyar Nemzeti Bank kedvezményes állami hiteleit kezelte.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatója Szemerey Szabolcs milliós fizetéssel vezényli le a Kecskeméten épülő Pallas Athéné Egyetem új kampuszának (Matolcsy Egyetem, mely kísértetiesen hasonlít majd működésében a Soros-féle CEU-hoz) építését. Mivel még csak az első ütem épül, potom 12 milliárd forintért, és még sajtóhírek szerint további 2 ütem lesz, vajon a tervezett 15 milliárdos költségkeretet mennyivel fogja túllépni? Lesz Kecskeméten is egy vizes vb, mely négyszeres költségkerettel fog megvalósulni, vagyis közel 50 milliárd forint lesz a végszámla? Ez az összeg több, mint Kecskemét város 2016-os egész éves költségvetése! Milyen jó is, hogy ez itt, Kecskeméten lesz! Csak egy a gond: mindezt a mi adófizetői forintjainkból fizetik, a kecskeméti utak meg csak egyre szánalmasabbak.

A család most még jobban teljesít – közpénzből. Mi, kecskemétiek és milliók országszerte pedig várjuk, mikor kell majd számot adniuk tetteikről? 2018-ban? Vagy 2019-ben? Csak rajtunk múlik!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2512473101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tancsa János 2017.05.06. 20:05:33

Egy normális országban az ügyészség már érdeklődne... Orbán Magyarországán természetesen nem. :(
süti beállítások módosítása