Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Mit kapott Kecskemét az 55 millió forintjáért? – Nyílt levél Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét polgármesterének

2017. július 08. 08:03 - Hugyecz Zoltán

Tisztelt Polgármester Asszony! 

Mint arról bizonyára Ön is értesült, egy hét múlva, július 14-én kezdődik Budapesten a 17. FINA Világbajnokság, köznapi nevén a 2017-es vizes vb. Mint ismert, ez az a sportesemény, amely imázsfilmjének elkészültét az Ön javaslatára Kecskemét 55 millió forinttal támogatta. 

Az ügy kapcsán korábban felmerült kérdésekre, ellentmondásokra, miszerint mi haszna van városunknak abból, hogy 55 millió forinttal támogatja egy sportesemény 30 másodperces reklámfilmjét, Ön azt nyilatkozta: a Magyar Úszó Szövetség „sokszínű reklámszolgáltatást biztosít Kecskemétnek a szövetség hazai és nemzetközi versenyein, rendezvényein, kiadványaiban és további, a szerződésben meghatározott platformokon”.

szne_matolcsy_meretre.png

A városnak nyújtott előnyökkel és a rövid határidővel magyarázta Ön és hivatala azt is, hogy nem volt közbeszerzés a film elkészítéséről, valamint a számlát a film készítője még azelőtt kiállította, hogy egyáltalán bármilyen döntés, szerződés született volna az ügyben.

 

Tisztelt Polgármester Asszony!

Most, hogy a sportesemény kezdete belátható közelségbe került, engedje meg, hogy néhány rendkívül fontos, a kecskemétieket érintő kérdést tegyek fel Önnek. 

1. Hol, milyen fórumokon, milyen csatornákon vetítik, vetítették eddig a kecskemétiek pénzén elkészült filmet?

Az esemény előtt egy héttel sem magam, sem az eseményeket érdeklődve követő környezetem nem látta megjelenni a világbajnokság promóciójaként az imázsfilmet az elmúlt hetekben. Ezért kérek Öntől tájékoztatást a vetítések számáról, felületeiről, csatornáiról.

2. A sportesemény kapcsán hol, milyen felületen jelenik meg Kecskemét támogatóként vagy bármely más formában? Hol, hányszor, milyen felületeken jelenik meg a város címere, logotípiája, milyen felületeken, hányszor került említésre a város neve?

55 millió forintért elvárható lenne, hogy már az esemény promóciójakor érdemi reklám- és PR-felületet kapjon városunk, ám idáig nem találkozhattunk Kecskeméttel semmilyen formában a vizes vb kommunikációjában.

Válaszait előre is köszönöm! 

Kecskemét, 2017. július 8.

Üdvözlettel:

Hugyecz Zoltán

Szólj hozzá!
Címkék: vizes vb

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr3712647339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása