Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Jöhet a plakátdiktatúra Kecskeméten – A Fidesz kitiltja a városból azt, ami nem tetszik nekik

2017. október 26. 09:35 - Hugyecz Zoltán

Ezentúl már csak olyan reklámok kerülhetnek ki Kecskeméten, ami a város polgármesterének is tetszik. Ennyire félnek?

A Simicska és a Fidesz közötti plakátháború egyik – egyébként többek szerint alkotmányellenes – eredménye az plakáttörvény, amely miatt az összes önkormányzatnak új helyi rendelkezéseket kell hozni. A nagyvárosok közül először Szombathely kapcsán jelentek meg információk, itt az önkormányzat azt tervezi, hogy megadóztatja a köztéri hirdetéseket, így az óriásplakátokon túl a reklámzászlókat, de még a hangos reklámokat is.

Kecskeméten is elkészült egy rendelettervezet, amely ugyan nem vetne ki helyi adókat a köztéri reklámokra, de a fideszes vezetésű önkormányzat úgy alakítaná a szabályozást, hogy ők szabhassák meg, kinek a hirdetése szerepelhessen a kecskeméti közterületeken. A csütörtöki (október 26.) testületi ülésen minden bizonnyal megszavazzák majd azt, hogy a megyeszékhelyen csakis akkor lehet majd kihelyezni reklámot, miután az önkormányzat erre engedélyt adott. Még ha valaki fizetne is érte, akkor sem kerülhetnek ki azok a plakátok, amelyeket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és köre nem szeretne a városban látni.

Ha az új rendeletet elfogadják, akkor ahhoz is a hivatal engedélye kell majd, ha a plakáthely magánterületen van, és azt sem tehetjük meg a „nagyságok” hozzájárulása nélkül, hogy a saját telkünkön kifeszítünk szabadon egy molinót. Persze a városban nem újkeletű a polgármester plakátdiktatúrája. Sokan emlékezhetnek rá, amikor nemrég éppen a városvezető magyarázkodó mondatait plakátolták ki férje botrányos hitele kapcsán. Ekkor is hiába fizettek érte, vagy meg sem engedték, hogy kihelyezzék a plakátokat, vagy egyszerűen eltávolíttatták a plakáthelyekről.

A mostani szabályozásban Szemereyné Pataki Klaudia természetesen nyitva hagy egy kiskaput, egy gumiszabályt kormányának és pártcsaládjának, ha esetleg az urizáló Matolcsyknak és Orbánoknak mégis plakátozni támadna kedvük. Az alábbi, „közérdekű információnak” nyilvánított esetekre ugyanis nem vonatkozik a szabályozás, így szabad a plakátozás:

–  „az önkormányzat működése körébe tartozó információk;

– a település szempontjából jelentős eseményekkel kapcsolatos információk;

– a településen elérhető szolgáltatásokkal, ügyintézési lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatás nyújtása;

– idegenforgalmi és közlekedési információk;

– a lakosság egészét vagy széles rétegeit érintő, elsősorban állami információk”

esetében.

Vagyis, ha polgármesterként Szemereyné Pataki Klaudia teleplakátolja arcképével a várost pusztán „tájékoztatási” céllal, az rendben van. Vagy ha a kormány „nemzeti konzultáció” ürügyén szeretne plakátozni, annak sem szab gátat az új rendelet. Azonban, ha például egy helyi ellenzéki szeretne egy tisztességes, de a helyi mutyigyanút feszegető tartalommal ellátott reklámot elhelyezni, az minden bizonnyal már nem fog a városképbe illeni.

Ezek után már csak az a kérdés, vajon mitől retteg ennyire Matolcsy György rokona, Szemereyné Pataki Klaudia, a Fidesz-KDNP vagy a kormány? Vajon miért korlátozza ilyen eszközökkel a helyi nyilvánosságot, a saját véleményünk kinyilvánítását? Vajon miért gondolja úgy, hogy ezen nem látnak majd át a kecskemétiek? Vajon miért néz bennünket ennyire hülyének? Ahogy Dr. Zombor Gábor reagált nyolc éve a korrupciót emlegető molinóra, az azt mutatja, hogy félnek minden olyan hangtól, ami rámutat a kecskeméti Fidesz mocskos ügyeire. Még akkor is elnémítanak mindenkit, ha ezzel a helyi kisvállalkozókat is megfosztják a köztéri hirdetés jogától.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr613086630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vackor1 2017.10.27. 11:53:20

Annyira várom már különvélemény, Ballib cenzúrázók réme 25 , FCUK10 és mondjuk apro_marosan_petergabor - és tudnék még sorolni pár nicket, de ma eddig csak ezeket az okos embereket láttam cikkekre "kommentálni " - megvilágosító hozzászólásait , különös tekintettel a cikkbe ágyazott másik írással kapcsolatban , hogy miért takarták le a jogszabályba nem ütköző , a polgi saját szavait idéző plakátokat , de akár azt is figyelemmel olvasnám , hogy 400 milliót hogyan lehet 10 év alatt visszafizetni évi 1-2 milliós nyereségből , esetleg , hogyan lehet ilyen fedezet - hahaha - mellett ilyen hitelt kapni , nekem 9 számjegyű vagyon mellett , egyik cégemnek egy Pest belvárosi telek fedezete mellett sem sikerült egy megvásárolt siófoki panzióra más hitelt intézni , mint piaci alapút kereskedelmi banktól.. :))) Mondjuk erre legalább nem kellett más fedezet , elég volt maga az ingatlan , igaz nem is a hazai , vállalkozásokat "segítő" Növekedési Hitel Bank adott pénzt.. :)) Ok, cserébe nem kellett az 50-90 %-át senkinek sem visszaadnom . :)

Attilajukkaja 2017.10.27. 12:03:19

Magyarország, én így NEM szeretlek, akármilyen szagú is vagy!

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.10.27. 13:03:33

@vackor1:

Fordítsuk már le magyarra, a rendeletet.

Az önkormányzat dönti el, hogy a városba milyen tartalmú plakátok menjenek.
Tehát város által megválasztott képviselő testület.

Az az állítás, hogy helyi kisvállalkozókat megfisztanak a hírdetés jogától nyílvánvalóan hazugság, és hisztérai keltés. Tudtommal eddig is engedtek mindenkit, és ezután is fognak.

Az vélhetően igaz, hogy az 'Orbán egy rohadt cigány bűnöző' feliratú plakátot nem fognak engedni kitenni, de szerintem Gyurcsánnyal se fog menni ez a hírdetés.

Én a Kecskemétekre bíznám, hogy plakátokon anyázó politkusokat, vagy élhető várost politikai hírdetések nélkül (választási időszakig) szeretnének.

Attilajukkaja 2017.10.27. 14:12:06

@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Én a Kecskemétekre bíznám, hogy plakátokon anyázó politkusokat, vagy élhető várost politikai hírdetések nélkül (választási időszakig) szeretnének."
Nem a kecskemétiekre bíznád, hanem az önkormányzatra. Rendben. Tehát a Fidesz kelthet hisztériát a városban, az ellenzék nem. Asszem, ez a NER illiberális (autokrata) politikájának egyik lényegi pontja.

vackor1 2017.10.27. 20:08:54

@Attilajukkaja:
Rendszeresen olvasom az Indexet és a blogok hozzászólásait is megnézem és egyfolytában csodálkozom , hogy szóba álltok ezekkel a nickekkel . Teljesen mindegy mi a téma , ők jobban tudják és különben is az csak jó lehet , bármit is csinál szeretett ogv vezérük és csürhéje , olyan még nem volt - a legeslegeslegesnyilvánvalóbb , arcpirító/gusztustalan/tahó cselekedetük/megnyilvánulásuk , a tegnapi állásfoglalásukkal szemben ma 180 fokkal ellentétes véleményük esetén sem - , hogy bármiben , a legkisebb dologban egyszer , csak egyetlen-egyszer azt mondják, hogy ez most vállalhatatlan..
Pont mint trump , szintén soha semmit el nem ismer , arrogáns, nagyképű , kivagyi , gerinctelen tahó.
Na, ezek a nickek védik, magyarázzák a nyilvánvalóan magyarázhatatlant , ráadásul ha észrevetted ismét nem a kérdéseimre kaptam választ - nem is vártam és ne is válaszoljon , nem tartok rá igényt - és ti még mindig észérvekkel , tényekkel akartok rájuk hatni.. Felfoghatatlan. :))
Nagyon-nagyon szívesen találkoznék élőben is ezekkel - na , jó mégsem , nem vagyok kíváncsi ilyen humanoidokra - , hogy lássam , hogy néznek ki , mivel foglalkoznak , hogyan élnek , kik ezek a gondolkodásra képtelen , rettenetesen sötét , buta szerves izék ...
Vajon ha vége lesz ennek a borzalomnak , ami most folyik itthon és jön egy másik - tegyük fel - hasonlóan ekkora hatalommal bíró formáció , akkor azok ideológiáját fogják fújni ? Simán megtehetik a net névtelensége mögé bújva és ez a borzasztó.. :(

Attilajukkaja 2017.10.29. 10:41:18

@vackor1:
" egyfolytában csodálkozom , hogy szóba álltok ezekkel a nickekkel "
Ebben teljesen igazad van! :o)
Én pl. egyáltalán nem válaszolok bizonyos gyalázkodó "bircák" megjegyzéseire, ... de van, amikor én is elgyengülök.

"nem vagyok kíváncsi ilyen humanoidokra - , hogy lássam , hogy néznek ki , mivel foglalkoznak , hogyan élnek , kik ezek a gondolkodásra képtelen , rettenetesen sötét , buta szerves izék ..."
Én, veled ellentétben nagyon is kíváncsi vagyok/lennék rájuk. Találkozni nem szeretnék velük, de szívesen belenéznék abba, hogy miért gondolják vagy csinálják azt, amit csinálnak. Egyáltalán nem tartom őket gondolkodásra képteleneknek. Nagyon nem! Inkább sajátos gondolkodásúaknak nevezném őket, a sajátos igényű személyekhez hasonlóan, ahogyan most nevezik a fogyatékosokat.

"Vajon ha vége lesz ennek a borzalomnak , ami most folyik itthon és jön egy másik - tegyük fel - hasonlóan ekkora hatalommal bíró formáció , akkor azok ideológiáját fogják fújni ?"
Mi megérhettük veled azt, hogy a világunk itthon 180 fokot fordult, és láthattuk, hogy kiknek maradt egyenes a gerince és kiké volt annyira rugalmas, hogy hol jobbra, hol balra tudott anatómiailag természetellenesen elfordulni. És ez pártállástól független volt. Nincsenek illúzióim afelől, hogy ez a jövőben sem lesz másképp. :o)

"Simán megtehetik a net névtelensége mögé bújva és ez a borzasztó.. :("
Mi is így kommentelünk. Engem egyáltalán nem a névtelenségük borzaszt el. Bircának ráadásul van saját FB oldala fényképekkel, személyes adatokkal. Igaz, ő egy kivétel.
süti beállítások módosítása