Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Plakátdiktatúra: Újabb 920 forintot fizethet be minden kecskeméti Szemereyné kasszájába minden évben, ami a város közútjain, szolgáltatásain nem látszik és nem fog meglátszani

2017. november 20. 11:07 - Hugyecz Zoltán

Szemereyné Pataki Klaudia lényegében titokban vezetett be egy új adót Kecskeméten. Azt már korábban is megírtuk, hogy kézi irányítás alá vonnák a helyi plakátok kihelyezését, így csak olyan hirdetések jelenhetnek meg a város közterületein, melyekkel Matolcsy György és Orbán Viktor Szemereyné Pataki Klaudia hivatala egyetért és engedélyez. Most azonban kiderült, hogy a közterületi hirdetéseket meg is adóztatja a kecskeméti városvezetés, amiből évente mintegy 102 millió forintos bevételre számíthatnak. Ezt a pénzt, aminek a sorsa bizonytalan, pedig még csak nem is a hirdetőknek, hanem a plakáthelyek tulajdonosainak kellene megfizetniük.

A plakáthelyek tulajdonosai ugyanakkor szinte biztos, hogy az új, Szemereyné-adót ráterhelik majd a hirdetőkre, akik végül majd a fogyasztókkal, vagyis velünk fogják kifizettetni a többletköltséget. Vagyis mind a 111 ezer kecskeméti, a legkisebbektől a legnagyobbakig bedobhat újabb 920 forintot minden évben Szemereyné kasszájába, hogy aztán ez a pénz is eltűnjön valahol, valami ismeretlen(?) helyen, mint az összes többi adóforint.

Hogy jön ki ez a 102 millió forint? Hát úgy, hogy a polgármesterünk azt javasolta, a törvényi maximumban, 12 ezer forintban állapítsák meg a négyzetméterenként fizetendő adót a közterületi hirdetések után. Szemereyné Pataki Klaudia rendelete szerint összesen mintegy 8500 négyzetméter hirdetési felület van a városban, amit ha összeszorzunk a négyzetméterenként fizetendő 12 ezer forinttal, akkor 102 millió forint várható adóbevételre számíthat a polgármester. Ez minden kecskeméti esetében 920 forint megfizetendő új adót jelent évente.

szeremeyne_plakatado.jpg

 

Ez az adó, ez a korlátozás rossz a gazdaságnak, rossz a helyi vállalatoknak, cégeknek, kiskereskedőknek, hiszen korlátozza a versenyt és újabb terhet rak mindannyiunkra.

A több pénz, a megfizetett adó ugyanakkor nem jelent szabad plakátolást a városban. Szemereyné Pataki Klaudia az adó megfizetése ellenére bármikor dönthet úgy, hogy nem enged kihelyezni egy hirdetést vagy plakátot. Vagyis, ha az érdekei úgy kívánják meg, egyszerűen sakkban tarthatja, utasíthatja a plakáthely tulajdonosait, mikor, mit, hogyan helyezhetnek ki a plakátokra, máskülönben visszavonják az engedélyét.

Ez azt jelenti, hogy nemcsak pénzzel, adóval lehetetlenítik el az ellenzéki vélemények megjelenését, hanem a biztonság kedvéért arról is gondoskodik, hogy bármikor korlátozzák a véleményünk kinyilvánítását. Persze, ez a korlátozás továbbra sem vonatkozik a kormány vagy a polgármester plakátjaira: ha a Matolcsy-rokon Szemereyné úgy gondolja, bármikor teleplakátolhatja magával a várost mint közszolgálati információ, és persze a kormány gyűlöletkeltő plakátjaival is eláraszthatják a várost.

Ezek után ki hisz még a városvezetésnek? Ha ők maguk sem hiszik el, hogy jól vezetik a várost, nem bíznak az újraválasztásukban, ezért rettegnek, ha hallatjuk a hangunkat, elégedetlenségünket, akkor hogyan higgyük el mi, egyszerű kecskemétiek, hogy jó kezekben van a város? Miért néznek mindannyiunkat hülyének?

8 komment

Jöhet a plakátdiktatúra Kecskeméten – A Fidesz kitiltja a városból azt, ami nem tetszik nekik

2017. október 26. 09:35 - Hugyecz Zoltán

Ezentúl már csak olyan reklámok kerülhetnek ki Kecskeméten, ami a város polgármesterének is tetszik. Ennyire félnek?

A Simicska és a Fidesz közötti plakátháború egyik – egyébként többek szerint alkotmányellenes – eredménye az plakáttörvény, amely miatt az összes önkormányzatnak új helyi rendelkezéseket kell hozni. A nagyvárosok közül először Szombathely kapcsán jelentek meg információk, itt az önkormányzat azt tervezi, hogy megadóztatja a köztéri hirdetéseket, így az óriásplakátokon túl a reklámzászlókat, de még a hangos reklámokat is.

Kecskeméten is elkészült egy rendelettervezet, amely ugyan nem vetne ki helyi adókat a köztéri reklámokra, de a fideszes vezetésű önkormányzat úgy alakítaná a szabályozást, hogy ők szabhassák meg, kinek a hirdetése szerepelhessen a kecskeméti közterületeken. A csütörtöki (október 26.) testületi ülésen minden bizonnyal megszavazzák majd azt, hogy a megyeszékhelyen csakis akkor lehet majd kihelyezni reklámot, miután az önkormányzat erre engedélyt adott. Még ha valaki fizetne is érte, akkor sem kerülhetnek ki azok a plakátok, amelyeket Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és köre nem szeretne a városban látni.

Ha az új rendeletet elfogadják, akkor ahhoz is a hivatal engedélye kell majd, ha a plakáthely magánterületen van, és azt sem tehetjük meg a „nagyságok” hozzájárulása nélkül, hogy a saját telkünkön kifeszítünk szabadon egy molinót. Persze a városban nem újkeletű a polgármester plakátdiktatúrája. Sokan emlékezhetnek rá, amikor nemrég éppen a városvezető magyarázkodó mondatait plakátolták ki férje botrányos hitele kapcsán. Ekkor is hiába fizettek érte, vagy meg sem engedték, hogy kihelyezzék a plakátokat, vagy egyszerűen eltávolíttatták a plakáthelyekről.

A mostani szabályozásban Szemereyné Pataki Klaudia természetesen nyitva hagy egy kiskaput, egy gumiszabályt kormányának és pártcsaládjának, ha esetleg az urizáló Matolcsyknak és Orbánoknak mégis plakátozni támadna kedvük. Az alábbi, „közérdekű információnak” nyilvánított esetekre ugyanis nem vonatkozik a szabályozás, így szabad a plakátozás:

–  „az önkormányzat működése körébe tartozó információk;

– a település szempontjából jelentős eseményekkel kapcsolatos információk;

– a településen elérhető szolgáltatásokkal, ügyintézési lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatás nyújtása;

– idegenforgalmi és közlekedési információk;

– a lakosság egészét vagy széles rétegeit érintő, elsősorban állami információk”

esetében.

Vagyis, ha polgármesterként Szemereyné Pataki Klaudia teleplakátolja arcképével a várost pusztán „tájékoztatási” céllal, az rendben van. Vagy ha a kormány „nemzeti konzultáció” ürügyén szeretne plakátozni, annak sem szab gátat az új rendelet. Azonban, ha például egy helyi ellenzéki szeretne egy tisztességes, de a helyi mutyigyanút feszegető tartalommal ellátott reklámot elhelyezni, az minden bizonnyal már nem fog a városképbe illeni.

Ezek után már csak az a kérdés, vajon mitől retteg ennyire Matolcsy György rokona, Szemereyné Pataki Klaudia, a Fidesz-KDNP vagy a kormány? Vajon miért korlátozza ilyen eszközökkel a helyi nyilvánosságot, a saját véleményünk kinyilvánítását? Vajon miért gondolja úgy, hogy ezen nem látnak majd át a kecskemétiek? Vajon miért néz bennünket ennyire hülyének? Ahogy Dr. Zombor Gábor reagált nyolc éve a korrupciót emlegető molinóra, az azt mutatja, hogy félnek minden olyan hangtól, ami rámutat a kecskeméti Fidesz mocskos ügyeire. Még akkor is elnémítanak mindenkit, ha ezzel a helyi kisvállalkozókat is megfosztják a köztéri hirdetés jogától.

 

6 komment

Nem találtuk meg Kecskemét címerét a vizes vb támogatói között

2017. július 11. 09:43 - Hugyecz Zoltán

Gyorsan válaszolt Szemereyné Pataki Klaudia nyílt levelemre, melyben arra a kérdésre vártam volna választ, pontosan mit kapott Kecskemét azért az 55 millió forintjáért, amivel a város támogatta a vizes vb reklámfilmjének elkészítését.

Mondanom sem kell, hiába tettem fel viszonylag egyértelmű kérdéseket a polgármesternek, válaszlevelében - melyet most változtatás nélkül közlök - egyetlen konkrétumot sem említ Szemereyné Pataki Klaudia

Tisztelt Hugyecz Zoltán Úr!

Köszönettel vettem érdeklődését, hiszen ezekben a napokban engem is rendkívüli módon foglalkoztat, hogy a Magyar Úszó Szövetséggel való együttműködésünk hogyan valósul meg.

Már az elmúlt egy évben is, az utóbbi napokban pedig hangsúlyozottan látható, olvasható a hírekben, hogy a Vizes VB központi helyszínei mellett Kecskemétnek kiemelt szerep jut. Bizonyára Ön is örömmel olvassa, hogy a Kecskeméti Fürdőben egymást érik a kiemelkedő vizes sportesemények, és elmondhatjuk magunkról, hogy nálunk edzenek a világ legjobbjai: az orosz vízilabda válogatott, az olimpiai győztes szerbek és nem utolsósorban legnagyobb büszkeségünk, a magyar vízilabda válogatott.

A Magyar Úszó Szövetség az elmúlt egy évben az összes általa szervezett sporteseményen levetítette a reklámfilmet, Kecskemét címere megjelent a különböző felületeken, ezen túlmenően Kecskemét városát a szövetség főtámogatóként tűntette fel az eseményeken. 

Örömmel válaszolhatom tehát Önnek, hogy az együttműködési megállapodásunk valóban kölcsönösségen alapult: adtunk egy reklámfilmet, és cserébe városunk óriási reklámot kap immár egy éve folyamatosan, és a szerződésnek megfelelően ez most a vébén csúcsosodik ki.

Amennyiben gondolja, a jövőben szívesen továbbítom Önnek a Kecskeméti Fürdőben megrendezendő kiemelkedő sportesemények meghívóit, programjait és köszönettel veszem, ha ezeket az eseményeket Ön is megosztja az érdeklődőkkel a saját blogján. 

Ha bármilyen kérdése van még a témával kapcsolatosan, kérem keressen bizalommal.

Üdvözlettel: 

Szemereyné Pataki Klaudia

polgármester

 

Nos, Szemereyné Pataki Klaudia levelét bárki értékelhetné akár mellébeszélésként, akár vallomásként. Mellébeszélés, mert egyetlen konkrétumot sem tartalmaz sem a film vetítésszámát, sem a város  címerének megjelenésszámát illetően. De vallomás a tekintetben, hogy a polgármester által említett megjelenéseknek valójában nyoma sincs sehol a világon, s ha csak ennyit kaptunk 55 millió forintért, akkor ez majdhogynem semmi.

Merthogy szerintem a kecskemétiek ennyi pénzért megérdemelnék, hogy a polgármesterünk elmondja, pontosan milyen "kiemelkedő vizes sportesemények érik egymást a városban". Mert mi ezekről nem hallottunk. Az ugyanis nem sportesemény, hogy ott edz a szerb vízilabda válogatott. 

Ennyi pénzért a kecskemétiek azt is megérdemelnék, hogy részletesen beszámol a polgármester arról, hogy pontosan hol, mikor vetítették le a filmet, hol, mikor, hány alkalommal tüntették fel a város címerét.

Meglepő, hogy a polgármester azt mondja, a város címere megjelenik a különböző felületeken. A verseny hivatalos oldalán ugyanis sem a partnerek, sem a támogatók között nem jelenik meg a város címere:

tamogatok1.png

tamogatok2.png 

Így hát továbbra is áll a kérdés: Mit kaptak a kecskemétiek a vizes vb reklámfilmjére költött 55 millió forintjukért? S mindezt újra megkérdezem a polgármester asszonytól.

Tisztelt Polgármester Asszony! 

Köszönöm gyors válaszát legutóbbi kérdésemre, miszerint mit kaptak a kecskemétiek a vizes vb reklámfilmjének elkészítésére fordított 55 millió forintjukért. Néhány kérdés azonban továbbra is tisztázatlan maradt. Véleményem szerint ugyanis a kecskemétiek megérdemelnék, hogy részletesen, a források és konkrétumok megemlítésével válaszol a kérdésekre. Nevezetesen: 

Ön azt írja, városunkban egymást érik a kiemelkedő vizes sportesemények? Pontosan milyen sporteseményekre gondol Ön? Mert abban bizonyára Ön is egyetért, hogy a szerb vízilabda válogatott edzése nem számít sporteseménynek.

Kérem, tájékoztassa a kecskemétieket részletesen is arról, hogy számszerűen pontosan hol, mikor, hány alkalommal vetítették le a filmet, pontosan hol, mikor, hány alkalommal tüntették fel a város címerét. 

Ön azt írja, "Kecskemét címere megjelent a különböző felületeken, ezen túlmenően Kecskemét városát a szövetség főtámogatóként tűntette fel az eseményeken". Kérem, a forrás megjelölésével tájékoztasson arról, hogy hol jelent meg a város címere, mert a világbajnokság hivatalos oldalán sehol sem találtam sem a támogatók, sem a partnerek között Kecskemét címerét.

Válaszát előre is köszönöm!

Kecskemét, 2017. július 11.

Üdvözlettel,

Hugyecz Zoltán

Szólj hozzá!

Mit kapott Kecskemét az 55 millió forintjáért? – Nyílt levél Szemereyné Pataki Klaudiának, Kecskemét polgármesterének

2017. július 08. 08:03 - Hugyecz Zoltán

Tisztelt Polgármester Asszony! 

Mint arról bizonyára Ön is értesült, egy hét múlva, július 14-én kezdődik Budapesten a 17. FINA Világbajnokság, köznapi nevén a 2017-es vizes vb. Mint ismert, ez az a sportesemény, amely imázsfilmjének elkészültét az Ön javaslatára Kecskemét 55 millió forinttal támogatta. 

Az ügy kapcsán korábban felmerült kérdésekre, ellentmondásokra, miszerint mi haszna van városunknak abból, hogy 55 millió forinttal támogatja egy sportesemény 30 másodperces reklámfilmjét, Ön azt nyilatkozta: a Magyar Úszó Szövetség „sokszínű reklámszolgáltatást biztosít Kecskemétnek a szövetség hazai és nemzetközi versenyein, rendezvényein, kiadványaiban és további, a szerződésben meghatározott platformokon”.

szne_matolcsy_meretre.png

A városnak nyújtott előnyökkel és a rövid határidővel magyarázta Ön és hivatala azt is, hogy nem volt közbeszerzés a film elkészítéséről, valamint a számlát a film készítője még azelőtt kiállította, hogy egyáltalán bármilyen döntés, szerződés született volna az ügyben.

 

Tisztelt Polgármester Asszony!

Most, hogy a sportesemény kezdete belátható közelségbe került, engedje meg, hogy néhány rendkívül fontos, a kecskemétieket érintő kérdést tegyek fel Önnek. 

1. Hol, milyen fórumokon, milyen csatornákon vetítik, vetítették eddig a kecskemétiek pénzén elkészült filmet?

Az esemény előtt egy héttel sem magam, sem az eseményeket érdeklődve követő környezetem nem látta megjelenni a világbajnokság promóciójaként az imázsfilmet az elmúlt hetekben. Ezért kérek Öntől tájékoztatást a vetítések számáról, felületeiről, csatornáiról.

2. A sportesemény kapcsán hol, milyen felületen jelenik meg Kecskemét támogatóként vagy bármely más formában? Hol, hányszor, milyen felületeken jelenik meg a város címere, logotípiája, milyen felületeken, hányszor került említésre a város neve?

55 millió forintért elvárható lenne, hogy már az esemény promóciójakor érdemi reklám- és PR-felületet kapjon városunk, ám idáig nem találkozhattunk Kecskeméttel semmilyen formában a vizes vb kommunikációjában.

Válaszait előre is köszönöm! 

Kecskemét, 2017. július 8.

Üdvözlettel:

Hugyecz Zoltán

Szólj hozzá!
Címkék: vizes vb

Nem az hoz szégyent a városra, aki a bűnt leleplezi, hanem aki elköveti

2017. június 26. 14:39 - Hugyecz Zoltán

A mai napon az alábbi levelet küldtem Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek:

Tisztelt Polgármester Asszony!

Kérésének megfelelően legutóbbi blogbejegyzésemből eltávolítottam azt a fotót, melyen egy gyermekkel közösen szerepelt. Bár közléskor a gyermek arcát kitakartuk, így minden jogi és etikai követelményt teljesítettünk, kérését mégis tiszteletben tartottuk, mivel mi is úgy gondoljuk, hogy nem szabad egyetlen gyermeket sem bevonni a politikába, érintetté tenni a politikai küzdelmekben és biodíszletnek használni Őket.

kecskemet_gyerekek.png

Éppen ezért engedje meg, hogy felhívjam figyelmét, polgármesterként éppen Ön jelent meg számtalan alkalommal gyerekekkel nyilvános eseményen, s ezeket a képeket éppen Ön tette közzé közösségi oldalán és más felületeken a gyerekek arcának kitakarása nélkül. Nem vette, nem veszi figyelembe azoknak a gyermekeknek a személyiségi jogait sem, akikkel együtt mutatkozik, mutatkozott különböző kampány-, politikai, illetve egyéb  rendezvényeken.

Ezekből kifolyólag engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét arra, hogy polgármesterként az Ön és stábja felelőssége is nagyobb körültekintéssel, megfontoltabban eljárni a gyermekek szerepeltetésénél, a gyermekekkel való közös megjelenésekkor. 

Mindezek mellett engedje meg, hogy reagáljak arra az Ön által ismételten felhozott vádra, miszerint magam mocskolódnék a várost és az Önt érintő ügyekben!

Magam kötelességemnek érzem, hogy feltárjam azokat a Kecskemétet érintő ügyeket, amelyek Ön és hivatala által szándékosan vagy szándékolatlanul rejtve maradnak az itt élő polgárok elől. Éppen ezért feltárom és kimondom az igazságot, szükség esetén pedig kritikát fogalmazok meg, ami természetes. 

Nem az hoz szégyent a városra, aki a bűnt leleplezi, hanem aki elköveti. Nem az a mocskolódás, ha kimondjuk az igazságot, hanem az, ha hazugságokkal, titkolózásokkal leplezzük valóságot.

Éppen ezért a jövőben is ki fogom deríteni és ki is fogom mondani az igazságot, mert a város érdeke, a kecskeméti polgárok közös ügyei ezt kívánják meg.

 

Üdvözlettel,

Hugyecz Zoltán

 

Szólj hozzá!
Címkék: Kecskemét

Több mint 2 millió 200 ezret keres havonta közpénzből Szemereyné és férje

2017. június 15. 09:45 - Hugyecz Zoltán

Ez aztán az átláthatóság! Kecskemét polgármestere milliókat zsebel be, de elszámolni már nem akar a közpénzzel. A város első embere és férje havonta 2 millió 200 ezer forintnál is többet kaszál, a fizetésüket a magyar emberek adóforintjából kapják, de Szemereyné hivatala csak 83 ezer forintért árulná el, mire megy el a havi 150 ezres költségtérítése, valamint mennyi autó- és üzemanyagköltsége. Nem pofátlanság ez egy kicsit?

Tovább
Szólj hozzá!

Pénzért adja ki az önkormányzat Szemereyné Pataki Klaudia üzemanyag- és költségtérítés elszámolását

2017. június 08. 13:12 - Hugyecz Zoltán

Több mint 80 ezer forintot, egészen pontosan 83 170 forintot kér a kecskeméti önkormányzat azért, hogy egy törvényesen benyújtott adatigénylésre kiadja Szemereyné Pataki Klaudia polgármester autóhasználattal, illetve üzemanyag felhasználással kapcsolatos elszámolását. Így akarják akadályozni, hogy megtudjuk, vajon mire is megy el az adófizetők pénze. Az adatigénylő egy kecskeméti állampolgár, aki személyesen keresett meg az üggyel. Állítása szerint a több hónapja húzódó ügyben Szemereyné Pataki Klaudia hivatala nemcsak az autóhasználattal kapcsolatos információkat nem adja ki, de a polgármester havi 149 ezer 580 forintos költségtérítési keretének elszámolását sem.

szemereyne_szendvicsek.jpg

Felháborító és elfogadhatatlan ez az eljárás. Semmi sem indokolja, hogy a hivatal csak pénzért adja ki ezt az elszámolást, hacsak nem akarnak valamit eltitkolni előlünk. Szemereyné Pataki Klaudia a mi pénzünkön autókázik, a mi pénzünkből tankol, a mi pénzünkből térítik meg havi 149 ezer 580 forintért költségeit. Jogunk van tudni, mennyi pénzt tankol, költ el a miénkből. Nem is kellene ezt kérni, magától nyilvánosságra kellene hoznia, hiszen ez lenne a természetes.

Teljesen indokolatlan pénzt kérni azért, hogy megtudjuk, mire költik el a pénzünket. Ráadásul, ha a hivatal törvényesen működik, minden kiadást rendben vezetnek, rendben dokumentálják a polgármester üzemanyag-fogyasztását és költségtérítését, akkor az adatok kiadása nem jelenthet pluszmunkát, csak le kell venni a polcról, ki kell nyomtatni.

Ezt a pénzt, ezt a 83 170 forintot egy olyan emberrel akarták kifizettetni, aki nem mellesleg egy autista gyereket nevel. Ez a 83 170 forint pedig többszöröse annak, amit havonta fogyatékossági támogatásként kap a gyermek. Lényegtelen, hogy mindezt tudja-e az önkormányzat vagy sem. Hiszen, ha szegény, ha gazdag valaki, ha nevel fogyatékos gyereket, ha nem, joga van tudni, mire költik el a mi adóforintjainkat. Ezért pluszpénzt az önkormányzat nem kérhet, mert nem tesz mást, mint a kötelességét teljesíti.

De most már nem állunk meg. Magam fizettem ki a 83 170 forintos díjat, csak hogy semmilyen indoka ne legyen titkolózni Szemereyné Pataki Klaudiának.

Szólj hozzá!

A Szemerey-család egyre jobban teljesít!

2017. május 02. 09:57 - Hugyecz Zoltán

Az elmúlt napokban két hír is megjelent arról, hogyan gazdagodik közpénzen Matolcsy György jegybankelnök rokonsága, a Szemerey-család, melynek köztudottan tagja a kecskeméti polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia, valamint férje, Szemerey Szabolcs.

39608_matolcsy-csalad.jpg

Most kiderült, hogy az állami milliárdokból (a mi pénzünkből) elképesztően drágán államosított, majd ugyancsak rengeteg állami pénzből (a mi pénzünkből) a veszteségeitől megszabadított MKB részben Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvérének a tulajdonába került, miután kivásároltak egy strómangyanús indiai embert. Ezzel tehát lényegében állami pénzből megvásároltak és konszolidáltak Szemerey Tamásnak egy saját bankot.

Mindez azonban nem volt elég a Szemereyknek: mintegy 150-200 millió forintot fizettek ki (a mi pénzünkből) az MNB Pallas-alapítványai annak a Bankonzult Kft.-nek, ami ugyancsak Szemerey Tamás tulajdonában áll. A pénzért cserébe a cég olyan elemzéseket készített az alapítványoknak, amelyek semmilyen hozzáadott értéket nem tartalmaztak.

Köztudott, hogy Szemerey Tamás szoros kapcsolatban áll rokonaival, Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterrel és férjével, Szemerey Szabolccsal. A rokoni kapcsolat mellett vannak közös ügyleteik is a Szemereyknek: a polgármester férjének cége, a Szempont Consulting Kft. 400 millió forint hitelt kapott a cég 3 millió forintos törzstőkéjű fedezetére Szemerey Tamás bankjától, amely éppen a Magyar Nemzeti Bank kedvezményes állami hiteleit kezelte.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatója Szemerey Szabolcs milliós fizetéssel vezényli le a Kecskeméten épülő Pallas Athéné Egyetem új kampuszának (Matolcsy Egyetem, mely kísértetiesen hasonlít majd működésében a Soros-féle CEU-hoz) építését. Mivel még csak az első ütem épül, potom 12 milliárd forintért, és még sajtóhírek szerint további 2 ütem lesz, vajon a tervezett 15 milliárdos költségkeretet mennyivel fogja túllépni? Lesz Kecskeméten is egy vizes vb, mely négyszeres költségkerettel fog megvalósulni, vagyis közel 50 milliárd forint lesz a végszámla? Ez az összeg több, mint Kecskemét város 2016-os egész éves költségvetése! Milyen jó is, hogy ez itt, Kecskeméten lesz! Csak egy a gond: mindezt a mi adófizetői forintjainkból fizetik, a kecskeméti utak meg csak egyre szánalmasabbak.

A család most még jobban teljesít – közpénzből. Mi, kecskemétiek és milliók országszerte pedig várjuk, mikor kell majd számot adniuk tetteikről? 2018-ban? Vagy 2019-ben? Csak rajtunk múlik!

1 komment

Nyilatkozat Szemerey Szabolccsal Kapcsolatban

2017. április 12. 09:27 - Hugyecz Zoltán

2016. április 1-jei, „Kecskemétet használják piszkos ügyeik intézésére” című blogbejegyzésemben Szemerey Szabolcs vonatkozásában azt írtam, hogy a Matolcsy György által ellopott milliárdok hozzá is elvezetnek. A cikk egyik témája a jegybanki alapítványoknak adott több százmilliárd forint volt, amelynek közvagyon jellegét megpróbálták törvénnyel megszüntetni.

Ezúton kijelentem, hogy a cikkben a lopásban és a rablásban való asszisztálás kifejezésekkel azt a véleményemet fogalmaztam meg, hogy rengeteg közpénzt súlyosan kifogásolható módon adtak jegybanki alapítványoknak, és ezek útját megpróbálták eltitkolni a nyilvánosság elől. Ezt én törvényesített korrupciónak vélem, ebből a pénzből alapították azt a céget is, amelynek Szemerey Szabolcs a vezérigazgatója. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy azt állítottam volna, hogy Szemerey Szabolcs bármilyen bűncselekményt valósított volna meg, vagy annak elkövetéséhez segítséget nyújtott volna.

A kijelentés arra utal, hogy szerintem erkölcsileg és politikailag helytelen, hogy Szemerey Szabolcs, aki a jegybank elnökének rokona, egy olyan cégben alkalmazott, amelynek tőkéje olyan jegybanki pénzből származik, amely közpénzként a költségvetést illette volna meg.

Szemerey Szabolcstól elnézést kérek, amennyiben a blogbejegyzésem félreértésre adott okot, s a blogbejegyzést a továbbiakban eltávolítom a honlapomról.

Szólj hozzá!

Hóeltakarítás helyett az ingatlantulajdonosokat büntetné az önkormányzat

2017. március 29. 11:24 - Hugyecz Zoltán

Bizonyára mindenki emlékszik még rá, amikor télen a város lényegében járhatatlan volt az utakat és járdákat borító hó és több centiméteres jégpáncél miatt. Ekkor mutatkozott meg igazán, hogy nincs gazdája Kecskemétnek, hiszen az önkormányzat és a polgármester nem tett semmit sem annak érdekében, hogy megszüntesse a baleset-, sok helyütt életveszélyes állapotokat a városban.

Arra is emlékezhetünk még, hogy februárban azt volt képes nyilatkozni Sipos László önkormányzati képviselő és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a hetekig járhatatlan járdák és utak kapcsán, hogy "ekkora összeget [állítólag 200 millió forintot] dobunk ki az ablakon, mert pár nap múlva elolvad a hó, a jég" – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

15977205_1032046516906974_7995042633853857788_n.jpg

S mi történik ezután? Véletlenül sem az, hogy a polgármester és a városvezetés elnézést kér a kecskemétiektől a kellemetlenségekért. Véletlenül sem az, hogy ígéretet tesznek, a következőkben jobban meg fogják szervezni a városban a hó- és jégeltakarítást.

Ez a polgármester, ezek a vezetők nem ismerik az önkritikát. Ehelyett inkább megfenyegetik a lakosokat, és egyben őket is teszik felelőssé a télen kialakult helyzetért. Az önkormányzat ugyanis arról készül rendeletet alkotni, hogy szigorítanak a szabályokon, és megbüntetik az ingatlantulajdonosokat, amennyiben nem takarítják el a havat és jeget az ingatlanjuk előtt, hiába van önkormányzat tulajdonában az adott út, kerékpár út vagy járda.

11. §

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a köztisztaságról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 9/2014. (IV. 24.) önkormányzati rendeletének 3. §-a a következő (3) és (4) bekezdéssel egészül ki:

 „(3) Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni

a)      az ingatlanát határoló gyalogos közlekedési felület – ide nem értve az azzal egybeépített autóbusz megállóhelyet, továbbá azon lévő építményt és utcabútort – vonatkozásában:

aa) legfeljebb 3 méter együttes szélességű burkolattal ellátott járda, kijelölt gyalogút, gyalog- és kerékpárút teljes,

ab) 3 métert meghaladó burkolatszélesség esetén 3 méter szélességű területének,

ac) tömbtelek esetében a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló, legfeljebb azonban 3 méter szélességű területnek,

ad) burkolattal ellátott gyalogos közlekedési felületek hiányában legalább 1 méter széles sávnak a tisztántartásáról, hó- és síkosság-mentesítéséről,

b) az ingatlanát határoló zöldsáv úttestig terjedő teljes területének tisztántartásáról.

(4) Aki a (3) bekezdésben foglalt kötelezettségét nem teljesíti, azzal szemben a jegyző közigazgatási bírságot szabhat ki.

De hogy is van ez? A telekhatár minden esetben fel van tüntetve a földhivatali térképen. Azon túli terület tulajdonjoga, a város közigazgatási határain belül általában az önkormányzaté. Ha én az önkormányzat területén saját pénzből felújítást, állagmegóvást vagy beruházást végzek, hogy a lakókörnyezetemet szebbé tegyem, akkor azt nem tehetem meg, hiszen nem az én tulajdonom. De amikor azt karban, tisztán kell tartani vagy takarítani kell, akkor viszont én felelősségem, kötelességem? Sőt, ha nem teszem meg, még is büntethetnek érte. Hát mi ez ha nem ingyenesen végzett közmunka vagy ahogy kommunista időkben nevezték, málenkij robot?

26 komment
Címkék: Kecskemét