Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Pénzért adja ki az önkormányzat Szemereyné Pataki Klaudia üzemanyag- és költségtérítés elszámolását

2017. június 08. 13:12 - Hugyecz Zoltán

Több mint 80 ezer forintot, egészen pontosan 83 170 forintot kér a kecskeméti önkormányzat azért, hogy egy törvényesen benyújtott adatigénylésre kiadja Szemereyné Pataki Klaudia polgármester autóhasználattal, illetve üzemanyag felhasználással kapcsolatos elszámolását. Így akarják akadályozni, hogy megtudjuk, vajon mire is megy el az adófizetők pénze. Az adatigénylő egy kecskeméti állampolgár, aki személyesen keresett meg az üggyel. Állítása szerint a több hónapja húzódó ügyben Szemereyné Pataki Klaudia hivatala nemcsak az autóhasználattal kapcsolatos információkat nem adja ki, de a polgármester havi 149 ezer 580 forintos költségtérítési keretének elszámolását sem.

szemereyne_szendvicsek.jpg

Felháborító és elfogadhatatlan ez az eljárás. Semmi sem indokolja, hogy a hivatal csak pénzért adja ki ezt az elszámolást, hacsak nem akarnak valamit eltitkolni előlünk. Szemereyné Pataki Klaudia a mi pénzünkön autókázik, a mi pénzünkből tankol, a mi pénzünkből térítik meg havi 149 ezer 580 forintért költségeit. Jogunk van tudni, mennyi pénzt tankol, költ el a miénkből. Nem is kellene ezt kérni, magától nyilvánosságra kellene hoznia, hiszen ez lenne a természetes.

Teljesen indokolatlan pénzt kérni azért, hogy megtudjuk, mire költik el a pénzünket. Ráadásul, ha a hivatal törvényesen működik, minden kiadást rendben vezetnek, rendben dokumentálják a polgármester üzemanyag-fogyasztását és költségtérítését, akkor az adatok kiadása nem jelenthet pluszmunkát, csak le kell venni a polcról, ki kell nyomtatni.

Ezt a pénzt, ezt a 83 170 forintot egy olyan emberrel akarták kifizettetni, aki nem mellesleg egy autista gyereket nevel. Ez a 83 170 forint pedig többszöröse annak, amit havonta fogyatékossági támogatásként kap a gyermek. Lényegtelen, hogy mindezt tudja-e az önkormányzat vagy sem. Hiszen, ha szegény, ha gazdag valaki, ha nevel fogyatékos gyereket, ha nem, joga van tudni, mire költik el a mi adóforintjainkat. Ezért pluszpénzt az önkormányzat nem kérhet, mert nem tesz mást, mint a kötelességét teljesíti.

De most már nem állunk meg. Magam fizettem ki a 83 170 forintos díjat, csak hogy semmilyen indoka ne legyen titkolózni Szemereyné Pataki Klaudiának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9712576763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása