Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Vizes VB reklámfilm: szabálytalanul kötött szerződést a kecskeméti polgármester

2016. március 03. 14:14 - Hugyecz Zoltán

Közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester a 2017-es vizes vb-t népszerűsítő 30 másodperces reklámfilm elkészítésére vonatkozó 55 millió forintos támogatási szerződést. Ezt igazolja minden, közérdekű adatigénylésem nyomán napvilágra került dokumentum.

A vizes vb reklámfilmjének 55 millió forintos költségvetési támogatása már az aláírás pillanatában is gyanús volt, hiszen az elkészítéssel megbízott Kecskeméti Városi TV nem rendelkezik egy ilyen volumenű munka elvégzéséhez szükséges technikai és emberi erőforrásokkal.

Ezért már egy héttel a közgyűlési döntés után közérdekű adatigénylést nyújtottam be Szemereyné Pataki Klaudiának, a város polgármesterének. Az adatigénylésre adott válaszában a polgármester asszony kiadta a támogatási szerződést.

tam_szerz_reszlet.png

 Teljes dokumentum (támogatási szerződés)

Ebből egyértelműen kiderül a polgármester nyilvánvaló jogsértése: a rendelkezésre álló hivatalos dokumentumok szerint ugyanis Szemereyné Pataki Klaudia már 2015. június 22-én aláírta a Kecskeméti Városi Televízióval a film elkészítésére vonatkozó támogatási szerződést, ám a város közgyűlése ehhez csak három nappal később, 2015. június 25-én járult hozzá a költségvetés módosításával. Így tehát egyértelmű, hogy a polgármester szabálytalanul, közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá a szerződést.

ktg_reszlet.png

Teljes dokumentum (előterjesztés)

Mint ismeretes, a nagy botrányt kavart filmet végül nem is a Kecskeméti Városi Televízió késztette el, hanem az erre kapott 55 millió forintos támogatást az utolsó fillérig kifizették egy magáncégnek, az Argus Film and Art Kft-nek. A sajtóban megjelent szakértő becslések meglehetősen túlárazottnak gondolják a film elkészítését: hasonló műfajban 10-15 millió forintból készültek filmek az elmúlt években.

Nagy felháborodást váltott ki az is, hogy Kecskemét egyáltalán hozzájárult a vizes vb-t népszerűsítő film elkészítéséhez: a városban ugyanis egyetlen esemény sem fog zajlani, így közvetlen haszna nem lehet az 55 millió forintos támogatásból.

 

4 komment
Címkék: vizes vb

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr408441026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.04. 09:44:46

Mi ezzel a gond? Ez a polgármester mgelőzte korát, már 2015-ben tudta, hogy 2016-ban a főnöknek nem kell engedély a közpénz magánosításához, mert azt törvénybe fogják iktatni. Igaz, krétára nem fussa, nem arra a Krétára, csak a kisbetűsre.
Szóval nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább bámulni.:D

Janossz 2016.03.04. 10:54:43

Az irigység nem szép dolog.
Ha egyszer annyi pénze van a jó kecskeméti önkormányzatnak, hogy helyben már nem tud
mit kezdeni vele, miért ne támogathatna nemes ügyeket belőle??( Csak nem a szemét multiktól jön a bőség?)
Egyúttal letudva a hűbéri kötelezettségeket is, meg pár jó pontot szerezve a főnököknél.
Ha egyszer beüt az Olimpia, ugyanígy lesz, Európa legszakadtabb régiói örömmel fogják minden
forrásukat felajánlani a Szent Cél érdekében.
Ha lett volna népszavazás a kérdésben (nem lett), akkor is csak a budapestiek véleményét kérték volna ki.
Ez a bajság, nem a három nap csúszás, tudható volt, hogy megszavazzák, mint minden egyebet.

Gyula Miknyóczki 2016.03.04. 12:08:54

Yiddis maffia, ahogy a cionlidbsik is...
süti beállítások módosítása