Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Titkolják, kitől kapja a buli-pénzeket a gyanús cég?

2017. január 30. 13:20 - Hugyecz Zoltán

Nem tudni, hogy a város mely cége, szervezete fizet ki közpénzeket a városi bulik megszervezésére annak a gyanús cégnek, melyet két hónappal a városi megbízás előtt alapítottak, s melynek egy 22 éves kiskunhalasi fiatal a vezetője. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester közérdekű adatigénylésemre ugyanis csak annyit közölt, az önkormányzattal nem áll szerződésben a cég. Arról ugyanakkor nem nyilatkozott a polgármester, hogy ez esetben a város mely háttérintézménye fizetheti ki a buli-pénzeket. Nem hagyjuk annyiban, újabb adatigénylést nyújtunk be.

Nem a kecskeméti önkormányzat szerződött le a GILBERBROS Kft.-vel a városi bulik szervezésére. Mint ismert, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Fidelitas alelnöke még decemberben jelentették be, hogy leszerződtek egy céggel a városi bulik szervezésére. Ezt követően nyomoztam ki, hogy a céget alig két hónappal a megbízás előtt alapították, az ügyvezető pedig egy bizonyos Pintér Gábor Levente, aki 22 éves és semmi köze nincs Kecskeméthez.

A gyanús körülmények miatt közérdekű adatigénylést nyújtottam be a polgármesterhez. Arra voltam kíváncsi, hogy pontosan kinek, mennyit, mire és milyen pénzekből fizetnek ki a bulikra. A válasz megérkezett, és eszerint az önkormányzat nem állt semmiféle szerződésben a 22 éves fiatal frissen alapított cégével, így arról sem tudnak felvilágosítást adni, volt-e pályázat vagy sem.

Arra természetesen a polgármester még csak utalást sem tesz, hogy ha az önkormányzat nem, akkor a város mely cége vagy háttérintézménye szerződött le Pintér Gábor Leventével. Pedig, ha létezik ilyen szerződés bármelyik városi intézménnyel, akkor nincs helye titkolózásnak, és kötelessége tájékoztatni a kecskemétieket.

Ezért újabb közérdekű adatigénylést nyújtok be Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez, melyben arra is rákérdezek, ha az önkormányzat nem, akkor a város bármely cége, háttérintézménye áll-e szerződésben Pintér Gábor Levente gyanús cégével.

 

Szólj hozzá!
Címkék: Kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8812168842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása