Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Matolcsy-milliárdok: volt helyettes államtitkár és egy Cser-Palkovics-kötődés a megbízottak között

2016. április 27. 08:14 - Hugyecz Zoltán

A második Orbán-kormány helyettes államtitkára és egy fideszes polgármester testvérét foglalkoztató ügyvédi iroda is kapott megbízást a Matolcsy Györgyhöz, illetve kecskeméti rokonságához több szálon is kötődő MNB-alapítványtól, a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványtól. Pajzsként tartják maguk előtt a kecskeméti iskolákat és a fiatalok jövőjét, miközben milliárdokat lopnak el, és osztogatnak szét Fidesz-közeli és kormányzati embereknek.

Az Magyar Nemzeti Bank 260 milliárd forintját kezelő hat alapítvány egyike, a kecskeméti Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány két ügyvédnek, illetve irodájuknak adott milliós megbízásokat. Mivel mindkét ügyvéd budapesti illetőségű, eredetileg arra voltam kíváncsi, vajon milyen speciális jogi szaktudással rendelkezhetnek, amivel indokolható, hogy őket, és nem helyi ügyvédeket bíztak meg a kecskeméti alapítvány jogi ügyeinek intézésével. Speciális szaktudásra és indokra nem találtam, de kormányzati, illetve fideszes kötődésre annál inkább.

Az egyik megbízott ügyvéd Dr. Jánosi Andrea. Ő havi 1 millió Ft+áfa megbízási díjat kap fixen a Matolcsyhoz és kecskeméti rokonságához köthető Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványtól, melyért cserébe - a nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint - építésügyi jogi tevékenységet végzett. Dr. Jánosi Andrea önéletrajza megtalálható a kormány hivatalos honlapján is, mivel 2010 és 2014 között közbeszerzésekért felelős helyettes államtitkár volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.

janosi_kormany_hu.jpg

(fotó: kormany.hu)

A másik megbízott ügyvéd Dr. Patay Géza, illetve ügyvédi irodája. Az iroda havi 500 ezer Ft+áfa átalánydíjjal szerződött, de minden 15 óra feletti ráfordításért további 33 ezer forint+áfa megbízási díjat számlázott óránként a kecskeméti Matolcsy-alapítványnak. A Dr. Patay Géza ügyvédi iroda referenciái között számos állami intézmény, kormányzati szerv és háttérintézmény, valamint önkormányzat található. Az iroda munkatársai között pedig az ismerősen csengő Cser-Palkovics névre lehetünk figyelmesek; Cser-Palkovics Tamás, az iroda munkatársa nem más, mint Székesfehérvár fideszes polgármesterének, Cser-Palkovics Andrásnak a testvére.

patay.JPG

További érdekesség, hogy mind Dr. Jánosi Andrea, mind pedig Dr. Patay Géza ugyanazon a Közbeszerzési Hatóság által szervezett konferencián adtak elő 2013. október 10-11-én.

A kormány korábban tagadta, hogy az MNB milliárdos pénzszórási botrányához bármi köze lenne, sőt: Havasi Bertalan egyenesen úgy nyilatkozott, a kormány semmilyen módon nem befolyásolhatja a jegybank vagy alapítványai tevékenységét. Ehhez képest most egyértelművé vált a támogatottak, illetve megbízottak kormányzati és fideszes kötődése.

Nálunk, itt Kecskeméten Matolcsy milliárdos osztogatásai, a haverok és családtagok zsebébe tömött pénzek többszörösen felháborítóak. Mert mi itt élünk a rokonsággal, akikhez az átfolyatott milliárdok vezetnek. Itt a kecskeméti iskolákat, az itt élő fiatalok jövőjét tartják maguk előtt pajzsként, s e mögé bújva finanszíroznak haverokat, rokonokat, Fidesz-közeli és kormányzati embereket ahelyett, hogy ezt a pénzt valóban a város fejlődésére, az itt élő fiatalok képzésére, esélyeik javítására költenék. Tisztességesen, mindent nyilvánosságra hozva, lopások nélkül.

15 komment
Címkék: PADMA

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr958666534

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kereszténység hazugságok halmaza 2016.04.27. 16:39:03

Jó keresztények neveled a gyerekeidet és még is hazudnak neked? Mit vársz, ha Te is hazugságokat tanítasz nekik?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.04.27. 14:31:12

Apropó, itt egy írás az érdekek erejéről, arról hogy sokkal inkább azok mozgatják a világot, mint bármi más.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid071

(A legfelső sor a kép tetején, "Érdekek". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Ballib Cenzúrázók Réme 10 2016.04.27. 14:35:54

Ostoba ballibák, ilyen jól és ilyen tiszta kézzel még senki nem bánt a közpénzekkel, mint Orbán Viktor (aki Európában a 3 legtisztakezűbb politikus között van, ahogy azt a Századvég felmérése is kimutatta). Szaros gyűlölködéseiteknek ez az oka. De tudjátok mit? Rohadjatok meg a gyűlölködéseitekben!

Mi fideszesek boldogak vagyunk mert minket ilyen kiváló szakemberek vezetnek mint Matolcsi György és testvérei és rokonai. Közülük is magasan kiemelkedik Matolcsi György, aki joggal lesz esélyes a jövő évi kögazdasági Nóbel díjra. Teljesen igaza van Matolcsi Györgynek, hogy nem szabad, hogy külföldiek csapjanak le a mi kínkeservesen összegürizett magyar adóforintjainkra és aztán kivigyék azokat az országból, hogy abból éljenek meg abból táplálják a nyugati társadalmakat, hogy aztán nekik már dolgozni se kelljen. Nem! Matolcsi György (aki joggal lesz esélyes a jövő évi kögazdasági Nóbel díjra) a magyaroknak adja a magyar adóforintokat, nem pedig gyanús offshore cégeknek.

És ezek a magyar emberek megérdemlik, hogy nagytőkés váljon belőlük, mert ők ezt megérdemlik és mert őbennük nagy tudás van. Gondoljátok meg: ha nem tudnánk megfizetni őket, akkor ők külföldre mennének, mi meg itt maradnánk magunkban, értelmiség nélkül!

És Matolcsi György (szerintem megkapja jövőre a Nóbel díjat), nagyon jól csinálja, hogy nem baliba gyanús embereknek adja a nagytőkéseknek járó milliárdokat, hanem csakis a legmegbízhtóbb nemzeti elkötelezetségűeknek, akik fejében meg se fordul, hogy külföldre vigyék el a hasznot.

Amit Matolcsi György tett, azért valójában kitüntetés járna és örökre szóló életjáradék havi sok millió forintban. Nagyon kevés fizetség lenne ez még mindig neki azért, amit értünk tett ő. Matolcsi György. (szerintem az irodalmi Nóbel díjat is meg fogja kapni)

s 2016.04.27. 14:45:31

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: Már 10? Kurvára belehúztál, baszod. Kikúrtak mindenhonnan, de nagyon szeretnél mondani nekünk valamit? Elolvasom ezt a szétkúrt betűtengert, hogy legalább tudjam, miről van szó, bár megvallom, nem igazán érdekel. Ha a matolcsyékat bebasszátok helikopterről egy mocsárba (a temetésre sem akarnánk már költeni), akkor lelkesebb volnék, de erre jelenleg kicsi az esély.

s 2016.04.27. 14:52:26

"Mert mi itt élünk a rokonsággal, akikhez az átfolyatott milliárdok vezetnek. Itt a kecskeméti iskolákat, az itt élő fiatalok jövőjét tartják maguk előtt pajzsként, s e mögé bújva finanszíroznak haverokat, rokonokat, Fidesz-közeli és kormányzati embereket ahelyett, hogy ezt a pénzt valóban a város fejlődésére, az itt élő fiatalok képzésére, esélyeik javítására költenék."

Nézd ember, a fidesz Budapesten már megbukott. Itt volna az ideje, hogy a többi városban is kinyíljon az emberek csipája és ne szavazzanak erre a rablóbandára. Én a magam részéről megteszem, amit tudok. Nem járok szavazni. Tiétek a pálya.

s 2016.04.27. 14:54:41

@ö...mikó?: Ballib NN idén áprilisi gyerek. Friss, mint a malacfos.

s 2016.04.27. 14:58:25

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: Most, hogy elolvastam :-) Annyira elbaszott jól nyomod, hogy jobb vagy, mint az eredeti. Beszarás, bazdmeg.

FF 2016.04.27. 15:20:37

@s: ...csak tudod, senki nem attól bukik meg, hogy kevesen szavaznak rá, hanem attól, hogy másra többen. Aztán sajnos még itt Pesten is a Tapló Pista mereszti a seggét a magas polcon...

s 2016.04.27. 15:26:20

@FF: Tudom. Jó érzéssel nem tudok senkire szavazni. Rosszul meg semmiképpen nem szeretném érezni magamat. Tehát az idő kiérleli a megoldást. Ez valószínűleg a rögtönítélő hadbíróság lesz, a vád pedig - ha érdekes ez egyáltalán - hazaárulás. Mint a román cipész esetén 1989-ben.

s 2016.04.27. 15:29:40

nemzetgazdaság lerombolása bűntette

Ez sem volt rossz. Egy golyót ez is megért.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.04.27. 15:50:54

@Ballib Cenzúrázók Réme 10: Jobb vagy mint az eredeti. Az a különbség, hogy te direkt teszed a hülyét, ő meg születetten ilyen. :-))

Netuddki. 2016.04.27. 17:00:59

Nem lehetne ezeket az ostoba ballibázókat kiqrni a blogokról? Akkor is ha csak egy ostoba provokátor.

Netuddki. 2016.04.27. 17:02:48

@Tibi !: A kötéllaca nem volt szívbajos amikor az Indexet és a retekklubot kitiltotta a parlamentből. Pedig jelentősen túllépte a hatáskörét.
süti beállítások módosítása