Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Egy éve nyomozunk a kecskemétiek 55 millió forintja után

2017. március 08. 11:53 - Hugyecz Zoltán

Egy éve nem kaptak a kecskemétiek választ arra, hogy mi haszna van a városnak az idei vizes vb reklámfilmjének 55 millió forintos támogatásból.  Egy éve tettem fel kérdéseket Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek, érdemi választ nem kaptam, ezzel szemben napvilágra került számos addig eltitkolt, gyanús körülmény.

Egy éve jelent meg első cikkem az idei vizes vb reklámfilmjének 55 millió forintos kecskeméti támogatásáról. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester érdemi választ nem adott arra, hogy mi haszna van a városnak a budapesti sportesemény támogatásából, ezzel szemben már a legelején kiderült, hogy a polgármester asszony már három nappal azelőtt aláírta a támogatási szerződést a Kecskeméti Városi Televízióval, hogy arra közgyűlési felhatalmazása lett volna. Napvilágra került az is, hogy a nagy botrányt kavart filmet végül nem is a Kecskeméti Városi Televízió késztette el, hanem az erre kapott 55 millió forintos támogatást az utolsó fillérig kifizették egy magáncégnek, az Argus Film and Art Kft-nek. A sajtóban megjelent szakértő becslések meglehetősen túlárazottnak gondolják a film elkészítését: hasonló műfajban 10-15 millió forintból készültek filmek az elmúlt években.

eluszott.jpg

Az újabb információk azonban újabb gyanút vetettek fel. Mégpedig azt, hogy a filmet elkészítő Argus Kft. még a szerződés, polgármesteri határozat, közgyűlési döntés előtt kiállította az első számlát, mindenféle felhatalmazás nélkül. Szemereyné Pataki Klaudia persze minden felelősséget a városi TV-re hárított.

Majd kiderült, hogy még közbeszerzés sem volt az 55 millió forint elköltésére, és azzal védekeztek, hogy csak időhiány miatt nem tartják be a szabályokat.

Nevetséges. Így megy ez Kecskeméten, s azért küzdünk, hogy ezt ne tehessék meg. Mert a felháborodás egyre több emberben csak nő.

Szólj hozzá!
Címkék: vizes vb

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr2012322157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása