Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

„Anyu, vedd meg nekem a várost!” − Kiknél landolnak a kecskeméti buli-pénzek?

2017. január 25. 13:20 - Hugyecz Zoltán

A Fidelitas országos alelnöke, Nemcsik Mátyás − aki egyben önkormányzati képviselő is Kecskeméten – megveszi a város fiataljait. Legalábbis ezt sugallja egy, még decemberben megjelent helyi cikk. Mindehhez pedig az önkormányzat és a polgármester asszony is asszisztál?

Tavaly december végén jelentette be Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, hogy elindul Kecskeméten is az önkormányzati „buliszezon”, egy rakás partyt szerveznek a fiataloknak a közeljövőben, hadd szórakozzanak ők is, és ehhez már meg is találták a partnereket, és előkotortak némi közpénzt is erre a célra. Hogy mennyit és pontosan milyen forrásokból, még nem tudni, de ha az adatigénylésem célba ér, hamarosan erre is fény derülhet.

Szeretném kijelenteni, hogy nem a fiatalok szórakozási lehetőségének bővítése, hanem a módszer ellen vagyok, hiszen már megint olyanok kerülhetnek a közpénz közelébe, akiknek véleményem szerint vajmi kevés tapasztalata van a városi fiatalság programszervezésében. A fentebb említett sajtótájékoztató után ugyanis egy kicsit jobban utánanéztem annak a GILBERBROS Kft.-nek, amely a város partnere lesz a programsorozatban, és érdekes dolgokat találtam.

A tulajdonos és egyben ügyvezető Pintér Gábor Levente, Kiskunhalasi lakos. 1995-ben született, mindössze 22 éves, köze sincs Kecskeméthez, „saját ötletből és pénzből cégenként 3 millió forintból” alapít két vállalkozást. Ezek közül az egyik a sajtótájékoztatón említett GILBERBROS Kulturális és Rendezvényszervező Iroda Kft., míg a másik Ingatlanfejlesztési Opció Kereskedőház Kft. néven fut. Mindkét vállalkozás székhelye Budapesten, a Király u. 80. szám alatt van, ahová közel 1500 vállalkozás van bejegyezve, tehát gyanús, hogy a regisztrált cím egy cégtemető.

Mindkét vállalkozás alig két hónappal a kecskeméti megbízás előtt alakul, ami azért is érdekes, mert a nagy bejelentésen Varga Ildikó, az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér munkatársa ezt mondta: „Már nagyon régóta beszélünk arról, hogy egy kicsit fel kellene pezsdíteni Kecskemét városát az ifjúsági programok tekintetében. Idén azután találkoztunk egy olyan rendezvényszervező partnerrel, amely ebben ténylegesen segíteni tud nekünk”. Ezek szerint a 22 éves Pintér Gábor a megváltó, és a frissen alapított cége a rendezvényszervezés élvonala. Ennek fényében is érdemes lehet elgondolkodni azon, vajon miként is lehetséges, hogy egy, a 22 életévét alig betöltött fiatalember létrehoz két vállalkozást 6 milliós jegyzett tőkével. Vajon honnan lett Pintér Gábor Leventének hirtelen ennyi pénze? S talán véletlen, hogy alig két hónappal az alapítása után hirtelen zsíros programszervező megbízást kap a fiatalember éppen Kecskeméttől, ahová semmi nem köti? Vagy már a cég alapításának idején is tudták, hogy a kecskeméti polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia majd ad egy jó megbízást a vállalkozásnak?

Vajon milyen szerepet játszik ebben az ügyben Nemcsik Mátyás, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, a Fidelitas országos alelnöke? Vajon Kecskemét város polgárainak adójából mennyit fog megkapni a GILBERBROS Kft. és a háttérben feltételezhető személy(ek)? És mindehhez a város polgármestere milyen módon kapcsolódik?

Mivel szeretnék tisztán látni, közérdekű adatigénylés keretében ki fogom kérni, a szerződéseket, a döntést előkészítő anyagokat és a város pénzéből finanszírozott programtervezetet.

Véleményem szerint a fiatalok szórakozási lehetőségeit nem a város polgárainak pénzéből kellene megteremteni, hanem olyan feltételek, szabályzók biztosításával, hogy a magánbefektetőknek és szórakozóhely-üzemeltetőknek megérje és legyen lehetőség a szolgáltatások bővítésére. Összefogva persze a helyi rendőrséggel és polgárőrséggel, hogy ne mondhassa azt az idősebb korosztály „a fiatalok csak balhéznak buli után”. Így lehet igazán hosszabb távon biztosítani azt, amelyet most elkezdett a városvezetés.

Nem tudni, ki, kinek akarja megvenni Kecskemétet. Mindenesetre egyre valószínűbb, hogy immár nemcsak a vizes vb, a Pallas-alapítványok vagy éppen a KEDO ürügyén akarják lenyúlni a pénzünket, hanem a fiataloknak szervezett bulikból is leveszik a saját sápjukat. Ezt is kiderítjük.

Szólj hozzá!
Címkék: Kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9112154931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása