Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

A polgármester férjének már Budapestre sem kell utaznia kedvezményes állami hitelekért?

2016. május 27. 09:26 - Hugyecz Zoltán

Normális esetben örülnünk kellene annak, sőt örülünk is,  hogy MFB-pont létesült Kecskeméten, így itt is elérhetőek lesznek az állami bank kedvezményes vállalkozási hitelei. Szemereyné Pataki Klaudia előtörténete, az elmúlt hetek hitelmaffiás botrányai után azonban nem tudok más kérdést feltenni, mint ezt: örülhetünk, mert a polgármester férjének immár nem kell Budapestre utaznia, ha több százmilliós hitelt akarna kapni pármillió forintos fedezetért, és ebben az esetben a polgármester asszony is talán többet tud foglalkozni a várossal? 

Ha a Matolcsy-rokonság tartja kézben Kecskemét ügyeit, akkor törvényszerű, hogy mi is érintettjei leszünk a botrányos történéseknek. Lehet persze arra hivatkozni, hogy a városba érkező piszkos Matolcsy-pénzektől mindannyiunknak jobb lesz, mert mindegy, hogy honnan jön a pénz, csak jöjjön. A probléma csak az, hogy ez így nem teljesen igaz.

mfb_pont.png

Nem igaz egyrészt azért, mert a Matolcsy által ellopott milliárdokból származó előnyt egyelőre csak a rokonság, a polgármester családja látja, mi, akik itt élünk, ennek semmi hasznát nem látjuk. Pedig ott van a pénz a polgármester férjének milliós fizetéseiben, a férj által vezetett Duális Képzés Zrt.-nek juttatott milliárdokban, a családnak adott kedvezményes állami hitelekben. Egyelőre olybá tűnik, hogy nem Kecskemét, hanem inkább a család, a rokonság profitál a Matolcsy-pénzekből: Kecskemét gyarapodásának pajzsa mögött a családi kassza felhizlalásán dolgoznak gőzerővel. 

Másrészt: senki sem kérdezte meg a kecskemétieket, hogy a Szemerey-családnak juttatott piszkos pénzekért cserébe el kívánják-e adni a városukat. A polgármester választási programjában nem találtam egyetlen pontot, még csak utalást sem arra, hogy Szemereyné Pataki Klaudia részt kíván venni Matolcsy piszkos ügyeiben, a férjének 400 milliós kedvezményes állami hitelt harcol ki 3 milliós fedezetre és sorolhatnám még. A piszkos ügyekben való részvételre, a város pénzmosodaként való használatára, a család százmilliókkal való kitömésére senki sem hatalmazta fel Szemereyné Pataki Klaudiát.

Kecskemétet többségében tisztességes, dolgozó emberek lakják. Olyan polgárok, akik nap mint nap azért küzdenek és dolgoznak becsületesen, hogy boldoguljanak. A milliárdos állami vagyonok lenyúlása csak a polgármester családjának kiváltsága. Ezért sajnos semmi okunk nincs bizakodásra a tekintetben sem, hogy az új kecskeméti MFB-pontot, mellyel Szemereyné Pataki Klaudia legújabban büszkélkedik, ne a család további gazdagodására, a százmilliós visszaéléseikre próbálják majd használni. És persze a család mellett lehet majd haszonélvezője az MFB-hiteleknek a városi és politikai klientúra is: az innen nem messze működő Duna Aszfalt és nyilván, a polgármesterrel szoros kapcsolatot ápoló, a várossal szerződésben álló helyi építőipari vállalkozó képviselők is örülhetnek, ha nem kell messzire utazniuk az állami hitelért. Szóval, mindenki jól jár ezzel a polgármester környezetében, csak épp a kecskemétiek nem.

És ez az igazán szomorú. Mert MFB-pont és kedvezményes hitel a kecskeméti vállalkozásoknak kellene, és akár örülhetnénk is az új lehetőségnek. Csakhogy a polgármester családjának vagyonosodása, urizálását és családi visszaélései erre is rányomják a bélyegüket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr88750954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása