Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Nem aggályos, hanem törvénytelen hitelt kapott a polgármester férje

2016. május 11. 11:54 - Hugyecz Zoltán

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint nem aggályos, hogy férje 3 milliós fedezetre 400 millió forint állami hitelt kapott unokatestvérétől, Szemerey Tamástól a magyar adófizetők pénzéből. Szerinte mindez nem összeférhetetlen pozíciójával, mint ahogyan az sem, hogy férje vezeti a rokonuk, Matolcsy György botrányos alapítványai által alapított 15 milliárd forintos céget. Egyetértünk: a Matolcsy-féle hitelmaffiában részt venni nem aggályos, hanem törvénytelen.

vallakozas_400_millio_v2_1.png

Szemereyné Pataky Klaudia napokig bujkált a nyilvánosság elől, miután kiderült, hogy férje 3 millió forintos törzstőkéjű cége, a Szempont Consulting Kft. 400 millió forintos MNB-hitelt kapott unokatestvérétől, Szemerey Tamástól, akinek jegybankelnökként ugyancsak unokatestvérük, Matolcsy György helyezett ki állami pénzeket. Tegnap azonban reagált az MNB-s hitelmaffia kapcsán kiderült érintettségére.

1. Nem aggályos?

Szerinte nem aggályos, hogy férje, Szemerey Szabolcs 400 millió forint állami hitelt kapott 3 milliós fedezetre egy olyan banktól, melyet unokatestvére, Szemerey Tamás vezet, és ahová másik unokatestvérük, Matolcsy György helyezett ki jegybankelnökként adófizetői pénzeket.

Egyetértünk, valóban nem aggályos, hanem törvénytelen. Ennyire hülyének nem nézhetnek minket, hiszen egyértelmű a családi szál, családi kötődés, és az összeférhetetlenség. A 3 millió jegyzett tőkére bejegyzett „Üzletrészre alapított zálogjog” alapján nyilvánvaló, hogy a cégnek nincs elég ingó- vagy ingatlan vagyona, amire rá lehetett volna terhelni a hitelt. Ezt a 3 millió forintot nevezi a polgármester megfelelő fedezetnek a 400 millió forintos hitelhez?! Vajon egy valódi kereskedelmi bank, melyet nem közpénzen tart el a jegybankelnök-unokatestvér ilyet feltételekkel megadta volna a hitelt?

2. Valóban visszafizetik a hitelt?

Még ha 0 százalékos kamatra is kapták meg a 400 millió forintot az unokatestvértől, 10 év alatt évi 40 millió forintot kellene törleszteniük. A polgármester férjének cége a 2014-es hivatalos mérleg szerint 8,5 millió forintos bevételre tett szert és 1,5 millió forintos nyereségre. Ahhoz, hogy 40 millió forintot tudjon törleszteni, 26-szorosára kellene növelnie a nyereségét egyik évről a másikra. Ez a mai piaci viszonyok között szinte lehetetlen, hacsak nem Szemereyné Pataki Klaudia férje lesz a Nemzet Új Gázszerelője Kecskeméten.

3. Mire fordítják a hitelt?

A polgármester állítása szerint vállalkozásfejlesztésre. Naná, hiszen erre kapták. Igazán kedves tőlük, hogy nem másra költik el a pénzt. Ugyanakkor csak remélni tudom, hogy mégis nem földárveréseken vagy önkormányzati ingatlanok vásárlásakor találkozhatunk majd velük.

4. Mi az összeférhetetlen?

A polgármester szerint nem összeférhetetlen, hogy férje az ügyvezetője az unokatestvére, Matolcsy György botrányos és lopós alapítványai által létrehozott 15 milliárdos Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-nek, amely - a kecskeméti Pallas Athéne Domus Mentis Alapítvánnyal együtt - annál az unokatestvér-banknál vezeti a számláját, ahonnan ő 400 millió forintos hitelt kapott. Mi az összeférhetetlen, ha nem ez?! Minek kell történnie ebben az országban, városban, hogy belássák: minden határt átlépnek a lopásaikkal és azzal, hogy hülyének néznek mindannyiunkat!

Értem, hogy nekik szükségük van a sok-sok pénzre, de Kecskemétnek nincs szüksége a botrányokra.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr358705486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.05.12. 09:10:34

Pillanatok alatt be lehetne bizonyítani, hogy soha az életben nem fogják tudni visszafizetni a "kölcsönt". Ahogy azt is, hogy rövid úton el lesz sikkasztva ez a pénz a cégből.

Azért valahol remélem érzékeli mindenki, hogy EZT a "hitelt" nem az MNB adta. Valakinek jóvá kellett hagynia a hitelkérelmet. Na, azt kellene elővenni büntetőjogilag mi alapján döntött!

Aztán át lehetne számolni azt a 400 milkát átlagmelós keresetre, és felháborodni, mint az ecceri mini szterelnök péntek reggel a Kossuthon.

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.12. 09:34:56

Gondolom, aki nem unokatestvér, az nem kap ilyen kicsi fedezet mellett ekkora hitelt.
A hitel nem lehet fedezete saját magának, még akkor sem, ha a 3 milliós cég fejlesztésére költik. Bár, ha vesznek rajta egy kastélyszállót, akor még a felújításához is kaphatnak állami kedvezményeket.

Feljelentést tett már valaki? Mert valamikor a rendszerváltás elején adott, hasonlóan fedezetlen hitel miatt csuktak be banki alkalmazottakat. Bízzunk az isteni igazaságszolgáltatásban.:D

NakedMan 2016.05.12. 09:40:19

Nem az a baj,hogy szerencsétlen /vagy szerencsés/ kapott ekkora hitelt,hanem az hogy én nem kaphatok.pedig nekem is van 3 millám.

Csuti Ördögüző 2016.05.12. 10:31:23

15 milliárdos céget vezet, miért ne kapna 400 millió hitelt, he?

Majd ha lesz cégetek ami megy, kaptok ti is.

John Doe3 2016.05.12. 10:33:44

@Csuti Ördögüző: Amit vezet, az nem az övé. Tehát a következő logikai lépés nem áll meg.

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.12. 13:22:37

@Csuti Ördögüző:

Ajánlom figyelmedbe, hogy ezt is olvasd el:
"A polgármester férjének cége a 2014-es hivatalos mérleg szerint 8,5 millió forintos bevételre tett szert és 1,5 millió forintos nyereségre. Ahhoz, hogy 40 millió forintot tudjon törleszteni, 26-szorosára kellene növelnie a nyereségét egyik évről a másikra. Ez a mai piaci viszonyok között szinte lehetetlen, hacsak nem Szemereyné Pataki Klaudia férje lesz a Nemzet Új Gázszerelője Kecskeméten."

Hol van az a 15 milliárdos cég? A Holdon?:D

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.12. 13:28:31

@Mr Dömdödöm:

Feljelentést elutasítani hűtlen és hanyag kezelés ügyében a cselekmény természetéből adódóan csukból nem szoktak, persze általában nem haverok és nem rokononk a feljelentettek, csak eccerűek. Lásd továbbá szoci polgármesterek ügyeit az elmúlt majdnem hét évben.:D
Gondolom, hogy a panaszt elbírló ügyész ( aki most nagy szarban lehet ) majd elrendeli a nyomzást, mert ha nem, akkor az ügyészi talár alól nagyon nagy lóláb lóghat ki.

Janossz 2016.05.12. 13:56:56

@látjátok feleim szümtükkel: A milliárdos egy másik Szemerey, nem olyan egyszerű ezt követni.
Tudod, Matolcsy mondta, hogy 100 unokatestvére van. Bele kell húzni, hogy mindből milliomos legyen.

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.13. 13:56:51

@Csuti Ördögüző:

Olvasd te.
"... 3 millió forintos törzstőkéjű cége, a Szempont Consulting Kft. 400 millió forintos MNB-hitelt kapott unokatestvérétől, Szemerey Tamástól, akinek jegybankelnökként ugyancsak unokatestvérük, Matolcsy György helyezett ki állami pénzeket. "

A poszt szerint a 15 milliárdos cégnek ( is? ) ügyvezetője, de a hitelt a 3 millióstörzstőkéjű cége kapta.

Szóval mi is van 15 milliárdos céggel? Tucc valami újat? Oszd meg!

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.13. 14:08:53

hehehe

"egy cégnek átláthatatlan a tulajdonosi szerkezete, még nem következik, hogy valaki megszegte a vagyonkezelői kötelességeit.
A feljelentők szerint a közvetítői jutalék, amit ezek a cégek kapnak, állami támogatás, amit az államháztartási törvény értelmében csak olyan vállalat kaphat, ami átláthatóan működik, például átláthat a tulajdonosi szerkezete is. Az ügyészség indoklása szerint viszont a letelepedési kötvények értékesítését külön törvényben szabályozta a parlament, ami nem írja elő, hogy ellenőrizni kellene a kötvényeket értékesítő külföldi cégeket, az Államadósság Kezelő Központnak pedig semmilyen mérlegelési jogot nem ad a törvény. Így az ügyészség szerint fogalmilag kizárt a törvénysértés ebben az ügyben, nincs itt semmi látnivaló."

index.hu/gazdasag/2016/05/13/nem_hajlando_nyomozni_az_ugyeszseg_a_letelepedesi_kotvenyek_ugyeben/

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.13. 14:23:21

"Szemerey Tamás bankja, a Növekedési Hitel Bank (NHB) legalább 7 milliárd forint hitelt nyújtott saját vagy családja érdekeltségébe tartozó cégeknek.
Egy esetben egy olyan cégnek adott kölcsönt a bankja, ami a konkrétan övé. Márpedig ez illegális."

444.hu/2016/05/13/sajat-ceget-is-hitelezi-bankjaval-matolcsy-unokatestvere

Így sem aggályos??????
süti beállítások módosítása