Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

A kecskeméti városvezetés elvesztette hitelességét?

2016. október 04. 09:02 - Hugyecz Zoltán

Most vasárnap Kecskeméten is elbukott a fideszes propaganda, a kormányprogrammá emelt gyűlöletkeltés. De ezzel együtt elbukott a kecskeméti városvezetés is. Hiába kampányolt ugyanis az állami milliárdok mellett a kecskemétiek pénzén is milliókból Szemereyné Pataki Klaudia és az önkormányzat, az emberek nem hallgattak rá, nem mentek el szavazni. A sikertelen kampány talán azt jelenti, hogy a polgármester elvesztette hitelességét?

Milliókat költöttek a város pénzéből, a mi pénzünkből helyi hirdetésekre. Milliókat vertek el a semmire. Eközben más véleményeket, amelyek ellentétesek voltak az övékével, ellehetetlenítettek. Az én plakátjaimat történetesen nemes egyszerűséggel letakartatták.

A Fidesz egyik fellegvárában, Kecskeméten, melyet Matolcsy-rokonok vezetnek Matolcsy-módra, nem működött a fideszes kampánygépezet. Hiába a párt minden határt átlépő támogatása. Hiába ülhetett be annak idején Matolcsy-rokonként Szemereyné Pataki Klaudia a Fidesz padsoraiba országgyűlési képviselőnek Matolcsy György helyére. Hiába költött el a város milliókat a város pénzéből az állami milliárdok mellé kampányra. S hiába éltek, élnek vissza rendre hatalmukkal a városban. Most vasárnap Kecskeméten is elbukott a népszavazás, ami sokkal inkább a lopásokról és figyelemelterelésekről, mint a menekültekről szólt.

Joggal vetődik fel a kérdés: talán a helyi korrupt vezetés politikája kifújt? Talán az elmúlt hónapok botrányai, botrányos lopásai után a kecskemétiek átláttak a szitán, és a rengeteg pénzt felemésztő kampány, a polgármester személyes kérése ellenére sem mentek el szavazni? 

Pedig egyértelmű, hogy mit akart Szemereyné Pataki Klaudia. Azt akarta, hogy minél többen menjenek el szavazni nemmel. Ehhez képest a város lakosai nem hallgattak rá, s csak az itteniek töredéke élt szavazati jogával.

Vajon a távolmaradás, a szavazás megtagadása azt jelenti, hogy a kecskemétiek immár nem támogatják a helyi politikát? S hogyan alakul ezek után Szemereyné Pataki Klaudia sorsa a Fideszben? Vajon Orbán Viktor majd őt is félreállítja, mint azokat a fideszeseket, akik a saját városukban, körzetükben nem tudták rábírni az embereket, hogy elmenjenek szavazni? Vagy Matolcsy György majd vásárol neki egy helyet az MNB-ből ellopott milliárdokból? Vagy Orbán Viktor rokonsága is majd százmilliós állami hiteleket kap milliós fedezetekre, és ez elég lesz ahhoz, hogy továbbra is a polgármester asszony legyen a Fidesz helyi embere? 

Nem tudni. De várjuk a válaszokat. S ha Szemereyné Pataki Klaudia hallgat, s nincsenek válaszai, akkor a kecskemétiek majd válaszolnak helyette. Pontosabban már válaszoltak is. Nem hallgatnak rá, nem kérnek belőle többet. 

Szólj hozzá!
Címkék: Kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9811765507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása