Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Szemereyné szégyelli Matolcsy Györgyöt?

2017. január 20. 13:06 - Hugyecz Zoltán

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester törli Facebook-oldalán az olyan hozzászólásokat, amiben csak megemlítik rokonát, Matolcsy Györgyöt. Egy kecskeméti hölgy tett fel egy ártatlan, egyáltalán nem rosszalló vagy gyalázkodó kérdést hozzászólásként Szemereyné oldalán, de azt szinte azonnal törölték. Nem szép dolog ez Matolcsy Györggyel szemben, hiszen a polgármester és családja igen sokat köszönhet a befolyásos rokonnak.

Nem véletlen, hogy Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester mostanában gyakran büszkélkedik a Pallas Athéné Egyetemmel. Ha máshonnan nem, hát az egyetem nevéből is látható, hogy milyen családi kötelékek fűzik ehhez az intézményhez, s az sem mellékes, hogy a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. (KEDO) révén, férje is érdekelt a milliárdos költségvetésű intézményben.

dual.JPG

Szemereyné Pataki Klaudia büszkélkedő posztja a Pallas Athéné Egyetemről.

Azt még kevesen tudják − de el fogom mondani arról is −, hogy milyen károsan fogja érinteni ez az egyetemi urizálás a kecskeméti fiatalokat. De azt minden kecskeméti tudja már most is, hogy ez az egyetem ugyanabból a 260 milliárd forint állami pénzből van, amit a polgármester rokona, Matolcsy György közpénzből magánpénzé akarta változtatni, s melynek egy részével ma sem tudnak elszámolni a Pallas-alapítványok. Ma sem tudják megindokolni, miért vándorolt a pénz egy jó része rokonokhoz, barátokhoz, barátnőkhöz stb.

Azt sem kell a kecskemétieknek ismét elmondanom, mert mindenki tudja, hogy a Pallas Athéné Egyetem révén Szemereyné Pataki Klaudia ugyanolyan állami pénzekkel büszkélkedik, melyekből a férje által vezetett KEDO Zrt. is csillagászati béreket fizet.

Szemereyné Pataki Klaudia ezekre a visszás családi ügyekre már nem is olyan büszke, hiszen egyikre sem tudott kézzelfogható magyarázatot adni a nyilvánosság előtt. De ami ennél is meglepőbb, hogy hiába kap a polgármester férje és a család sok-sok milliót a rokonuktól, Matolcsy Györgytől, Szemereyné Pataki Klaudia mégis minden egyes nyomot eltüntet a közösségi oldalán, ami összefüggésbe hozhatná őt Matolcsy Györggyel.

szne_maolcsy.JPG

Egy ártatlan, semmiféle gyalázkodást nem tartalmazó hozzászólás Matolcsy György nevével.

Tegnap kaptam egy levelet egy kecskeméti hölgytől, amiben arra panaszkodott, hogy Szemereyné Pataki Klaudia törölte hozzászólását a Facebookon, amiben megemlíti Matolcsy Györgyöt. A polgármester asszony éppen egy Pallas Athéné Egyetemmel büszkélkedő posztot tett közzé az oldalán, amihez az érdeklődő hölgy is hozzászólt:

Ott Volt Matolcsy úr is? Hiányoljuk őt!

A hozzászólásban nincs semmiféle gyalázkodás, rosszallás vagy rosszakaró megjegyzés. A Pallas-alapítványok és a Pallas Athéné Egyetem kapcsán joggal vetődik fel Matolcsy György neve, s az érdeklődő pusztán a polgármester-rokon jegybankelnök hiányáról ír; érthető lett volna, ha Matolcsy György megjelenik a rendezvényen.

Ehhez képest Szemereyné Pataki Klaudia, nem válaszolt rá, nem hagyta egyszerűen csak figyelmen kívül, hanem rövid időn belül törölte.

szne_moderal2.jpg

Itt már eltüntették a hozzászólást.

Vajon miért? Ha Matolcsy György tiszta, ha Matolcsy Györgynek és a polgármester rokonságának annyira sokat köszönhet a város, mint ahogyan azt Szemereyné Pataki Klaudia állítja, miért törölt egy ártatlan megjegyzést, amiben csak meg van említve Matolcsy György neve? Vagy mégiscsak van mit takargatnia, szégyellnie Szemereyné Pataki Klaudiának?

Nem szép dolog ez egy olyan segítőkész rokonnal szemben, mint Matolcsy György, akinek annyit köszönhet a polgármester: talán neki köszönhetően lett országgyűlési képviselő, és talán neki  köszönheti a polgármesterséget is. Ráadásul, már csak azért is hálátlan dolog Matolcsy György megtagadása, mert a jegybankelnök visszás ügyeivel összefüggésbe hozható pénzszórásaiból a polgármester és családja is részesülhetett.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr1912140465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása