Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester végig tudott az alapítványi pénzszórásokról?

2016. május 04. 08:29 - Hugyecz Zoltán

A kecskeméti közgyűlés április 28-i ülésén Szemereyné Pataki Klaudia nem tagadta, hogy családi kapcsolatai révén maga is érintett a Matolcsy-alapítványok egyre gyanúsabb, minden jel szerint szabálytalan pénzszórásaiban. Szerinte a megfogalmazott vádak hazugságok, és a kecskeméti PADMA alapítvány minden kifizetése jogszerűen történt - már csak az a kérdés, mindezt ő honnan tudhatja, hiszen vizsgálat egyelőre nem indult az ügyben, a kifizetésekkel kapcsolatos információkat titkolják a nyilvánosság elől, és polgármesterként Szemereyné Pataki Klaudiának sincs több joga belelátni a milliárdos pénzszórásairól elhíresült alapítvány gazdálkodásába és kifizetéseibe, mint bárki másnak. Hacsak nem tud többet, mint mi, hacsak, valamiért ő mégis beletekinthet az alapítvány ügyeibe.

Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester a közgyűlés április 28-i ülésén nem tudta elkerülni, hogy válaszoljon egy ellenzéki képviselő kérdésére a vizes vb reklámfilmjének támogatásával, valamint a Matolcsy-alapítványok milliárdos pénzszórásaival, illetve annak kecskeméti szálaival kapcsolatosan, melyekben férje, illetve rokoni kapcsolatai miatt maga is érintett.

A megjelent híradások szerint a polgármester nem tagadta férje, illetve rokoni kapcsolatai miatt saját maga érintettségét Matolcsy pénzszórásaiban:

"Azt pedig nem fogom szégyellni, hogy a férjem családja alapítója a Kecskeméti Főiskolának, ő a GAMF-on végzett és oktat jelenleg is"

Eddig nem tudtuk, hogy a Matolcsy-rokon Szemerey-család alapította a Kecskeméti Főiskolát. Mert bár az igaz, hogy Szemerey Andor tanárként másokkal együtt részt vett a matematika-fizika tanszék megszervezésében, de az egész főiskola alapítását a Szemerey-család érdemének tudni, erős csúsztatás. Ha így haladunk tovább, lassan az derül ki, hogy egyenesen a várost alapították ők, és tulajdonképpen az életünket, kultúránkat, fennmaradásunkat köszönhetjük az urizáló Szemerey-Matolcsy-családnak. Nyilvánvaló, hogy a polgármester vagy tudatosan csúsztat, amikor családja dicsőségére írja a Kecskeméti Főiskola alapítását; vagy pedig egész egyszerűen fogalma sincs a város és a Kecskeméti Főiskola történetéről. Bármelyik is igaz, mindkettő alkalmatlanná teszi őt posztjára.

"Nem fogom elüldözni őt a városból, hogy ne segíthesse a mi munkánkat. Ebben bizonyos ideológiai nézeteltéréseink vannak."

Senki nem kérte, hogy üldözzék el a polgármester férjét a városból. Ha viszont a város munkájának segítése több százmillió forint ellopását jelenti, abból inkább nem kérünk. Sőt: nagyon is határozottan követeljük, hogy tisztázzák, milyen pénzek, kikhez áramoltak, mi haszna ebből a kecskemétieknek, mivel magyarázzák, hogy rokonokat tömnek több százmillió forint közpénzekkel! Nagyon is határozottan követeljük, hogy ne használják a várost pénzmosodának, és tartsák távol magukat a piszkos ügyletektől.

"Gyurcsány úr kijelentette, hogy lehet külföldön is érvényesülni. Mi itt, az otthonunkért szeretnénk dolgozni.

Ha Önök úgy dolgoznak az otthonukért, hogy Matolcsy felháborító ügyleteire és milliárdos pénzszórásaira, haverok és rokonok több százmilliós kifizetésére használják a várost, abból ugyancsak nem kérünk. Mert akkor nem az otthonukért dolgoznak, hanem saját magukért és rokonaikért, haverjaikért; és minden egyes megmozdulásukkal csak azt bizonyítják, méltatlanok viselt tisztségükhöz és hivatalukhoz.

"Azzal kapcsolatban pedig, hogy önök hazugságokkal hordják tele a médiát, csak annyit tudok mondani, megtesszük a szükséges jogi lépéseket."

Ezeknek a jogi lépéseknek nagyon örülnénk mindannyian. Már csak azért is, mert akkor Önöknek, Tisztelt Szemereyné Pataky Klaudia Polgármester Asszony, a bíróság előtt kellene bizonyítaniuk igazukat, illetve a megfogalmazott vádak hamisságát, és végre mindannyian tisztán látnánk, kikhez is vándoroltak a százmilliók.

A polgármester megszólalásában, illetve az arról szóló tudósításban van még egy nagyon fontos árulkodó megszólalás:

"A polgármester leszögezte, az alapítvány minden kifizetése jogszerűen történt, nem magánszemélyek, hanem a Kecskeméti Főiskola kapta meg, hogy fel tudja építeni az új képzéséhez szükséges campust."

Honnan tudja a polgármester, hogy az alapítvány kifizetései jogszerűek voltak? Hiszen ő se nem kurátor, se nem tisztségviselő ott, így semmivel sincs több joga belelátni az alapítvány gazdálkodásába és kifizetéseibe, mint bárki másnak? Persze, hacsak valamiért nem lát bele mégis az alapítvány ügyeibe, nem ismeri az alapítvány működésének legapróbb részleteit is, s nem tudja pontosan, mi is történik ott. Akkor viszont az a kérdés: hallgatólagosan vagy tevőlegesen volt részese az alapítványi pénzszórásoknak?

Szólj hozzá!
Címkék: PADMA

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr268684794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása