Hugyecz Zoltán Blogja

Öntsünk tiszta vizet a pohárba a közéletben is!

Csillagászati fizetések a KEDO Zrt.-nél

2016. október 19. 09:13 - Hugyecz Zoltán

Továbbra is titkolják, mennyit keres Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester férje, Szemerey Szabolcs az MNB Pallas - alapítványai által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás (KEDO) Zrt. vezérigazgatójaként. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság állásfoglalása ellenére ugyanis Szemerey Szabolcs, aki egyben Matolcsy György unokatestvére is, csak az összesített adatokat adta ki az adatigénylésemre. Így azt, hogy személyesen ő és munkatársai mennyit keresnek, mennyi közpénzt kapnak havonta, továbbra is titkolják. Az azonban az összesített adatokból is látszik, hogy egy alkalmazott átlagosan közel egymillió forintot keres a KEDO-nál.

A Szemerey Szabolcs által vezetett Kecskeméti Duális Oktatás (KEDO) Zrt. hónapok óta titkolja, mennyi közpénzt költenek el bérekre az MNB Pallas - alapítványai által létrehozott intézménynél. Mint ismert, Szemerey Szabolcs Matolcsy György unokatestvére és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester férje.

Sumákolás és titkolózás

Mivel a KEDO közpénzekből, a mi adóforintjainkból működik, még 2016 májusában kértem, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen fizetéseket kapnak az intézmény munkatársai, vezető tisztségviselői. A KEDO kérésem ellenére nem adta át nekem a kért adatokat, csak az időt húzta. Ezért Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultam az adatok eltitkolása miatt. A hatóság egyértelműen nekem adott igazat, és felszólította a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt vezetését, hogy igenis valljanak színt, és küldjék meg nekem a kért béradatokat, pontosan úgy, ahogyan azt kértem.

(Csak mellékes, hogy a KEDO először arra hivatkozva hagyta figyelmen kívül az adatkérésemet, hogy álltásuk szerint rossz email címre küldtem el a kérelmemet. Ez már csak azért is furcsa, mert a társaság hivatalos, cégjegyzékben megjelölt címére küldtem a levelem, tehát vagy rossz cím van megadva a cégjegyzékben, vagy egyszerűen nem mondanak igazat. De ez most mellékes.)

A lényeg, hogy a hatóság állásfoglalása egyértelmű: mivel a KEDO közpénzt költ, jogunk van tudni, hogy ki, mennyit keres a mi adóforintjainkból. Ehhez képest a KEDO nem azt küldte el, hogy a vezető tisztségviselők és az alkalmazottak személyre lebontva pontosan mennyit keresnek, hanem csak az összesített béreket. Így próbálják elsumákolni, mennyi közpénzt is kap Szemerey Szabolcs, Matolcsy György unokatestvére, a kecskeméti polgármester férje. Ezt természetesen nem hagyom, így újabb jogi lépéseket teszek annak érdekében, hogy megtudjuk az igazságot.

A csillagászati bérek már most látszanak

Az azonban az összesített adatokból is látszik, hogy csillagászati bérekért dolgoznak Szemerey Szabolcs és kollégái, amit minden egyes fillérig a mi pénzünkből, a mi adóforintjainkból, közpénzekből fizetnek.

kedo_berek.jpg

(Részlet a KEDO által küldött adatközlésből.)

A KEDO 6 alkalmazottja összesen több mint bruttó 5 millió 600 ezer forintot keres havonta. Tehát átlagosan bruttó 941 ezer forintot. De ez az átlagos bér tartalmazza a titkárnő fizetését is, így vélhetően Szemerey Szabolcs ennél az egymillió forintnál nagyságrendekkel többet kereshet.

A 10 fő igazgatósági és Fb-tag átlagos megbízási díja összesen bruttó 4 millió 600 ezer forint, ami havi szinten 460 ezer forintot jelent egy főnek átlagosan.

Összesen tehát közpénzből fenntartott KEDO éves bérköltsége közel 123 millió(!) forint. Ezek iszonyatos pénzek. Sem az Fb- és igazgatósági tagok, sem pedig egy közpénzből gazdálkodó intézmény alkalmazottai nem keresnek ennyit sehol sem a versenyszférában. Hol kapna Szemerey Szabolcs tanárként egymillió forintot − vagy vélhetően ennél sokkal többet?! Melyik közintézménynél keresnek az alkalmazottak bruttó közel egymillió forintot?! Az Fb- és igazgatósági tagok havi 460 ezer forintos megbízási díját melyik piaci vállalkozás fizetné meg?!

Ilyen bérek, ilyen pénzszórás egy piaci vállalkozás esetében elképzelhetetlenek lennének. Csak összehasonlításképpen: járulékokkal és mindennel együtt Szemereyék évente közel bruttó 123 millió forintot költenek el 16 fő bérére közpénzekből. Az én cégemnél, ami versenyszféra, és nem közpénzt költ, hanem közpénzt termel, 50 fő bérére költünk el egy évre bruttó valamivel többet mint ez a 123 millió forint.

Akkor hogy is van ez?

14 komment
Címkék: Kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://hugyeczzoltanblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr8911820371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.10.20. 10:46:37

Apropó, itt egy érdekes írás az érdekek erejéről, arról hogy sokkal inkább azok mozgatják a világot, mint bármi más.

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid071

(A legfelső sor a kép tetején, "Érdekek". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Lásd továbbá az Állam részt többek között a hatalommal való visszaélésről.

Netuddki. 2016.10.20. 10:49:13

Engem 2 dolog érdekelne.
1. Mi a "jutalma" annak aki közérdekű adatot visszatart, aztán bíróságnak, hatóságnak kell kötelezni az adatok kiadására?
2. Ezért a pénzért mégis mi a jó ...-ot csinálnak a kuszaszem rokonai?

Netuddki. 2016.10.20. 10:53:16

@Szalay Miklós: Ezt a sok baromságot te írtad vagy összesmittelted valahonnan? Csak a lényeg, a szerző nincsen feltüntetve. Szégyelled?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.20. 13:04:43

Tudta ?
Már csak 3 nap !

Emlékezzünk együtt hogyan verette meg Gyurcsány Ferenc kerek 10 éve a magyar honfitársait, csak mert mást merészeltek gondolni a világról.
Mert kifütyülték.
Íme:
www.google.hu/search?q=rend%C5%91ri+t%C3%BAlkap%C3%A1s+2006&espv=2&biw=2133&bih=1100&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiEoPep_ebPAhXIvRQKHQi4DfoQ_AUIBigB&dpr=0.9

---------
Most azok mennek majd fütyülni, akik 10 éve a rommávert tüntetők képein örömködtek.
Ennyit tudnak meg a nevüket.

Netuddki. 2016.10.20. 18:18:50

@Ballib cenzúrázók réme 18: Kifütyülés lesz nem kuka és autógyújtogatás barom.

Az orbán kezdte ezt a fajta "politizálást", most visszanyal a fagyi. Ennyi.

prevent 2016.10.20. 18:27:00

@Tibi !: gratulálok, visszataláltál az óvodába. az Orbán kezdte, óvónéni!!! engem végre az érdekelne, hogy ki hagyja abba, nem az, hogy ki kezdte...
téged azon szocializáltak, hogy a kisebbség véleménye mindig felülírja a többségét, mert azt
1) jobban kell tisztelni
2) mert csak azok az értelmiségiek
hagyjuk már Ibolykában ezt az SZDSZ-es dumát végre...

prevent 2016.10.20. 18:42:50

amúgy kicsi szádból csak az irigységet hallom, igazgatósági tagnak havi btto 460k neked csillagászati. elmondom, hogy írásod alapján - már a minőségét tekintve - ha 100-an lennétek, akkor sem érnétek többet, mint most 50-en
ha valaki irigynek született, az irigy is marad, ha 100 évig falun él, akkor is

Roan 2016.10.20. 19:18:29

@prevent: Ne viccelj, annak az alapítványnak a dolgozóinak több, mint a fele igazgatósági tag, továbbá az alkalmazottak jobban keresnek, mint az igazgatók. Kíváncsi lennék, mit csinálnak. Az igazgatósági tagok - gondolom - még vagy 3-4 hasonló alapítványnak az igazgatói, hogy nekik is kijöjjön az, vagy több, ami az alkalmazottaknak.

anyadmajma 2016.10.20. 19:33:37

@prevent: te fasz, nem csak a 460 a lényeg. Hanem az én pénzemből mi a faszt csinál a 941 átlagbérért a többi pl? Mert én fizetem, mint ahogy téged is, mert a párttól kapott fizetésed is a dolgozók adójából van.
És ez nem irigység. Irigység az lenne, ha pl az orvosoktól sajnálnánk a béremelést, ami után kevesebbet visznek haza.

prevent 2016.10.20. 19:33:43

@Roan: igen, ez lehetséges
amit én nem értek az az, hogy mi ebben a baj, mikor pl. Németországban ennek többszörösét kapják az emberek, legyenek alkalmazottak v. ig tagok.
érdekes megközelítés, hogy valakire mindig irigynek kell lenni...

Tibi miért nem igtag valahol? vagy a posztoló? náluk tényleg átlag btto 205k jut??? akkor nem ezzel kell foglalkozni. ha meg ez a hobbija, akkor csinálja ingyen

miért megint az Orbán a hibás azért, mert egy magyarországi magáncég szarért-hugyért dolgoztat embereket? nem a magáncég a hibás? vagy nem azért, mert nálunk az a divat, hogy minimálon bejelentünk, a többi meg megy okosba? így tényleg kijön a astatisztika a nyomorról, csak ugye ez a valóság 99. szürke árnyalata

prevent 2016.10.20. 19:47:04

@anyadmajma: azért érdekelne, mennyi is volt az adód 1%-a
valahogy mindig azokat hallom így rinyálni - anyád a fasz, majma - akik nem nagyon fizetnek adót...

amúgy mitől lenne ez a te pénzed???

mennyi TB-t fizetsz? vagy az én pénzemből mész orvoshoz, rinyagép?

anyadmajma 2016.10.20. 20:14:31

@prevent: a te pénzedből nem, mert téged közpénzből fizetnek, mint az összes hazaáruló bolsevik geci fideszes bértrollt.
amúgy a főnököd pontosan tudja, mennyi volt az adóm 1%. Megvan a bevallásomban.
És majd pont azért fogok több adót fizetni, hogy többet lopjatok le.
Na látod, ez már tényleg irigység:)

prevent 2016.10.21. 00:34:26

@anyadmajma: huhh bammeg
most be kell fejeznem, egyrészt mert utazom, másrészt mert azt tanultam anno, hogy ne vívj szellemi párbajt azzal az ellenféllel, aki fegyvertelen

azért egy dolog örömet okoz a hozzászólásodban: látom, hogy a gyerekeim milyen okosak :) még a legkisebb is símán legyúrna

prevent 2016.10.21. 00:36:59

@anyadmajma: amúgy elég szarul lehetek fizetve, mert nagyon ritkán szólok hozzá. de kérlek, a tények ne zavarjanak össze, lényeg a te kis felépített koncepciód

légy optimista, Asimov is így kezdte, s lám, milyen híres lett...
süti beállítások módosítása